Lübnan'daki En Büyük AVM'lerden Biri, Elektrik Kesintileri Nedeniyle Kapaniyor

Lübnan'daki en büyük alisveris merkezlerinden biri olan City Mall, ülkede yasanan elektrik kesintileri nedeniyle cumartesiden itibaren hizmet veremeyecegini duyurdu.

Lübnan'da 20 saati bulan elektrik kesintileri ve jeneratörleri çalistirmakta kullanilan yakitin temin edilememesi, ülkede faaliyet gösteren ticari isletmeleri de etkiledi.

Baskent Beyrut'un kuzeyindeki City Mall yönetimi yaptigi yazili açiklamada, "elektrik arzi minimum düzeye gelinceye kadar AVM'nin kapali kalacagini" belirtti.

Kararin, Lübnan'da elektrik kesintileri alaninda yasanan istisnai kosullar nedeniyle alindigi ifade edildi.

Açiklamada, elektrik sikintisinin, AVM'nin jeneratörüne mazot tedarik edilememesi nedeniyle daha da büyüdügü aktarildi.

Lübnan'da geçen günlerde, firin ve özel hastane sendikalari, yakit sikintisi nedeniyle yakin bir zamanda hizmet disi kalabilecekleri uyarisinda bulunmustu.

- Ülkedeki elektrik kesintileri ve akaryakit krizi

Lübnan'da döviz likidite sorunu nedeniyle elektrik santrallerine akaryakit temin etmekte zorluk yasanirken, ülke genelinde haftalardir günlük elektrik kesintileri 20 saati buluyor.

Lübnan Elektrik Kurumunun hizmet veremedigi saatlerde vatandasa elektrik saglayan mahalle jeneratörlerinin sahipleri de Merkez Bankasinin düsük kurdan sagladigi akaryakit piyasada bulunamadigi için mazotu karaborsadan fahis fiyatlardan aldiklarini belirterek, faturalari da ona göre yüksek tutuyor.

Merkez Bankasi da 12 Agustos itibariyla uygulanmak üzere akaryakita saglanacak döviz kredilerinin resmi kur yerine piyasadaki serbest kur (karaborsa) üzerinden hesaplanacagi ve böylelikle akaryakit sübvansiyonunun kaldirilacagini açiklamisti.

Kaynak: AA