Tunus Cumhurbaskani Said'den 'Devlet Kurumlari Normal Bir Sekilde Çalisiyor' Açiklamasi

Tunus Cumhurbaskani Kays Said, ülkenin içinden geçtigi istisnai kosullara ragmen devlet kurumlarinin normal bir sekilde çalistigini belirtti.

Said'in, Egitim Bakani Fethi es-Selavti, Ulusal Pedagoji Merkezi Genel Müdürü Süheyl Anan, Okul Kitaplari Üreticileri Ulusal Odasi Baskani Semir Karabe ve Kütüphane Sahipleri Odasi Baskani Cemal Derdur ile gerçeklestirdigi görüsmeye dair video, Cumhurbaskanliginin Facebook sayfasinda yayimlandi.

Cumhurbaskani Said görüsmede, "Tunus istisnai kosullar içinde olsa da devlet kurumlari normal bir sekilde çalisiyor." dedi.

Tunus'un içinde bulundugu tehlike nedeniyle 25 Temmuz'daki "istisnai" kararlari almak zorunda kaldigini savunan Said, "Bu tedbirler, kanun ve anayasa çerçevesinde alindi ve bazilarinin iddia ettigi gibi darbe de degildir. Ben darbe degil kanunlari uygulama taraftariyim." diye konustu.

Said ayrica, egitimde köklü ve ulusal bir degisim yapilmasi ve yeni Tunus'un insasi için uygun egitim müfredatinin olusturulmasi çagrisi yapti.

Tunus Cumhurbaskani Kays Said, ülke genelinde düzenlenen protestolari gerekçe göstererek 25 Temmuz'da, anayasanin cumhurbaskanina olaganüstü yetkiler taniyan 80. maddesini hayata geçirdigini duyurmustu.

Said, Basbakani azlettigini, Meclisin çalismalarini 30 gün boyunca dondurdugunu ve tüm milletvekillerinin dokunulmazliklarini askiya aldigini açiklamisti.

Tunus'ta bazi kesimler bu kararlari desteklerken, diger bir kesim yasalarin ihlal edildigini belirtmis ve bu durumu "darbe girisimi" olarak nitelendirmisti.

Kaynak: AA