Bakan Kurum Bartin'da Sel Bölgesinde Incelemelerde Bulundu Açiklamasi

'Hasar tespitleri yapilmaya baslandi. 3 binamiz metruk halde yikik, 3 binamiz da agir hasarli olarak tespit edildi' 'Insallah en kisa zamanda hem kayip Arife teyzemize ulasacak hem de vatandaslarimizin yaralarini saracak adimlari atacagiz' 'En geç yarin sabah BartinKarabük yolundaki hasarlar giderilecek ve ulasima açilacaktir'

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Bartin'in Ulus ilçesinde saganagin ardindan meydana gelen selden etkilenen vatandaslarin yaralarinin en kisa zamanda sarilacagini söyledi.

Bakan Kurum, beraberinde Içisleri Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli, Bartin Valisi Sinan Güner ve AK Parti Bartin Milletvekili Yilmaz Tunç ile Ulus ilçesi Akörensöküler köyünde selden etkilenen vatandaslarla bir araya geldi, yetkililerden bilgi aldi.

Sele kapilan Arife Ünal'in ailesiyle görüsen Bakan Kurum, daha sonra Zafer köyüne geçerek incelemelerde bulundu.

Bakan Kurum, Kumluca beldesindeki Mehmet Akif Ersoy Ilkokulu'nda olusturulan kriz merkezine gelerek, sahada çalismalarini sürdüren ekiplerle toplanti gerçeklestirdi.

Görüsmenin ardindan basin toplantisi düzenleyen Kurum, Bartin, Sinop ve Kastamonu'da meydana gelen sel nedeniyle tüm vatandaslara geçmis olsun dileklerini iletti.

Bakanlarin illere dagilarak hizli bir sekilde koordinasyonu valilikler bünyesinde kurdugunu belirten Kurum, "Bir taraftan selle ilgili hasarlarimizi tespit ediyor, diger taraftan da vatandaslarimizin acil ihtiyaçlarini karsilamak üzere harekete geçiyoruz." diye konustu.

Bakan Kurum, bu kapsamda Bartin'da incelemelerde bulunduklarini anlatarak, "Devletin tüm kurumlari selin oldugu andan itibaren, ki dün gece saat 02.15 sularinda metrekareye 318 kilogram yagis düstü. Ulus ilçemiz ve mahalleleri bu selden etkilendi. AFAD, Kizilay, UMKE, jandarma, emniyet birimlerimiz, belediyemiz hizli bir sekilde vatandaslarimizin yaralarini sarmak için harekete geçtik." dedi.

Bir vatandasin sel sularina kapilarak kayboldugunu aktaran Kurum, "80 yasindaki Arife teyzemiz için jandarmamiz, AFAD'imiz hem sualti arama kurtarma hem de JAK ekibimiz faaliyetlerini yürütüyorlar. Hem dere güzergahinda hem de baraj gölünde arama çalismalari yürütülüyor. Insallah en kisa zamanda Arife teyzemize ulasmak için çalismalarimizi yürütüyoruz." ifadesini kullandi.

Bakan Kurum, hasar tespit çalismalarinin yapilmaya baslandigini bildirerek, sunlari kaydetti:

"Bu kapsamda hasar tespitleri yapilmaya baslandi. 3 binamiz metruk halde yikik, 3 binamiz da agir hasarli olarak tespit edildi. Yine vatandaslarimizin telef olan hayvanlarina iliskin tespitler, araç gereç ziyanlari, yine tarim alanlarindaki hasarlarin hepsi yarin itibariyla Bartin ilimizde tamamlanacaktir. Ertesi gün de vatandaslarimizin zararlari çerçevesinde ödemeleri Valiligimiz koordinasyonunda hizli bir sekilde yapilacaktir. Yine vatandaslarimizin agir hasar gören evlerinin ister yerlerinde ister baska bir alanda Toplu Konut Idaresi Baskanligimizca yapim çalismalari yürütülecektir."

Su an itibariyla Ulus ilçesine su verildigini söyleyen Kurum, su ifadeleri kullandi:

"Kumluca ilçemizdeki arizalar giderildi, oraya da su verildi. Abdipasa'da bes bölgenin su hatti sel nedeniyle hasar gördü, iki mahallemize su verildi, 3 mahallemizde de arizalar giderilerek en kisa zamanda bu hasarlar giderilecektir. Su an itibariyla yollarimizda hasarlar mevcut, menfez ve köprülerimizde. Hem Özel Idare ve Karayollari ekiplerimiz hasar tespitlerini yaptilar, çalismalar baslatildi. Bartin-Karabük ulasim yolu su an itibariyla baska güzergahlardan veriliyor, menfez ve köprülerde meydana gelen hasar nedeniyle. En geç yarin sabah buradaki hasarlar giderilecek ve ulasima açilacaktir. Diger köylerimizi birbirine baglayan menfez ve köprülerimizdeki hasarlar da hizli bir sekilde giderilecektir."

"Insallah en kisa zamanda hem kayip Arife teyzemize ulasacak hem de vatandaslarimizin yaralarini saracak adimlari atacagiz." diyen Kurum, devletin tüm kurumlariyla birlikte sahada ilk andan itibaren vatandaslarin tüm eksiklerini gidermek için çalismalarini anbean ahenk ve seferberlik ruhu içerisinde yürüttügünü sözlerine ekledi.

Bakan Kurum, daha sonra Ulus ilçesi Abdipasa beldesi Derecik mevkisinde selden etkilenen alanlarda inceleme yapti.

Kaynak: AA