Yangin Bölgesinden Dönen IHH Gönüllüleri Açiklamasi 'Birlik, Beraberlik Ön Plandaydi'

Insan Hak ve Hürriyetleri Insani Yardim Vakfi (IHH) Kahramanmaras Il Temsilciligi tarafindan Antalya'nin Manavgat ilçesinde çikan yanginda lojistik hizmetleri için görevlendirilen gönüllüler, yanginla mücadelede birlik ve beraberligin gücünün ön plana çiktigini anlatti.

Manavgat ilçesinin Gündogmus mevkiinde görevli kamu personelleri ve sivil toplum kuruluslarina destek olmak adina yanginin 3. gününde bölgeye giden IHH gönüllüleri memleketlerine döndü.

IHH gönüllüsü Hüseyin Günes, AA muhabirine, yanginla mücadele için Anadolu'nun farkli noktalarindan yardim için gelenlerin bölge halkini çok mutlu ettigini ve duygulandirdigini söyledi.

Yangin söndürme çalismalarinin sürdügü sirada, köy halkini ziyaret ettiklerini ve onlara psikolojik destek vermeye çalistiklarini ifade eden Günes, "Ellerinden bir sey gelmedigi için çok üzülüyorlardi ama bir yandan yangina müdahale eden ekiplere tesekkür ederken, diger yandan da Allah'a dua ettiler. Özellikle yardim için gelen kisileri görünce çok duygulaniyorlardi. Bu yanginla mücadelede devlet ve millet bütünlesmesi, birlik, beraberlik ön plandaydi." diye konustu.

Furkan Tecirli de sahadaki itfaiye ve orman ekipleriyle birlikte mücadeleye katilanlara lojistik yönden destek sagladiklarini belirterek, söz konusu görevin kendisi için gurur verici oldugunu ifade etti.

Nuri Günes ise zaman zaman sarp kayaliklarda 2-3 kilometre uzunlugundaki hortumlari tasiyarak ekiplere yardim ettiklerini aktardi.

Günes, yangin esnasinda kurtarilan bir kaplumbaganin kendisini çok duygulandirdigini ve bir süre kontrollerinin yapildiktan sonra yeniden dogaya güvenli bir ortama birakildigini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA