Mardin'e Açik Hava Sinemasi Geri Geliyor

Mardin’de daha önce kullanimda olan ancak uzun bir süredir atil durumda oldugu için kullanilamaz hale gelen açik hava sinemasini yeniden faaliyete geçirmek için çalismalara baslandi.

Mardin'e Açik Hava Sinemasi Geri Geliyor
Daha önce kullanimda olan fakat uzun bir süredir atil durumda oldugu için kullanilmaz halde bulunan Kasimiye Medresesi açik hava sinemasini kaldigi yerden devam ettirmek için yenileme çalismalari basladi.

Yaklasik bin metrekare alan üzerine kurulu ve araçlari ile açik hava sinemasina gelen vatandaslar için otopark alani yapilacak olan açik hava sinemasinin yapim asamalari Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas tarafindan yerinde incelendi. Bölgenin geçmiste bir açik hava sinemasi oldugunu ama su an kullanilmayacak duruma geldigini belirten Vali Demirtas, ’’Biz oraya güzel bir proje hazirladik. Yaklasik maliyetle birlikte ihalesi yapildi. Su an is yeri teslimi de yapildi. Insallah, kismet olursa 1 ay içerisinde bu açik hava sinemasini bitirecegiz. Bizim tüm Mardinli hemserilerimizin hizmetine sunacagiz. Simdiden hayirli olmasini diliyorum. Insallah burada eski günlerimizi tekrardan yad edecegiz’’ dedi.



’’Bir taraftan Mezopotamya ovasini bir taraftan da sinema seyredecegiz’’

Insallah açik hava sinemasinin baslamasiyla birlikte sinemayi da izleyeceklerini aktaran Vali Demirtas, ’’Bizim vatandaslarimizin çok rahat bir sekilde oturabilecegi ahsap zeminler olusturuyoruz. Kismet olursa etrafini bir güzelce bir güvenli hale getirecegiz. Özellikle bu sinema platformunun olacagi yerleri de düzenleyecegiz. Tahmin ediyorum, bir takim etkinliklerimizi de burada yapacagimizi düsünüyorum. Sadece sinema degil. Diger açik havada yapacagimiz etkinliklerimizi burada çok rahat yapacagiz. Simdiden Mardin’imize hayirli olmasini diliyorum’’ diye konustu.

Kaynak: İHA