Kadinlar, Elektrik Ustasi Olmak Için Kursa Akin Etti

Adana’nin Tufanbeyli ilçesinde halk egitim merkezi tarafindan açilan “Elektrik Pano Montaj ve Yardimci Elemanligi” kursuna 4 erkege karsilik 11 kadin kursiyerin katilmasi dikkat çekti.

Kadinlar, Elektrik Ustasi Olmak Için Kursa Akin Etti
Tufanbeyli Halk Egitim Müdürlügü tarafindan açilan “Elektrik Pano Montaj ve Yardimci Elemanligi” kursuna erkeklerden çok kadinlar ilgi gösterdi. Iki ay önce açilan ve 3 ay devem edecek olan kursa sadece 4 erkek katilirken, 11 kadin, elektrikçi olmak için kursa dahil oldu. Kursiyerlere, elektrik konusunda uzman bir hoca tarafindan elektrik panosu dizilimi, piriz degistirme tesisat onarimlari gibi birçok konuda egitim veriliyor.

Usta Ögretici Ali Uzkas, “Tufanbeyli’de açilan ilk elektrik kursu, burada özellikle kadinlari meslek sahibi yapmaya çalisiyoruz. En azindan evde kendi ihtiyaçlarini giderebilmeleri için bilgi aktariyorum. Gece yarisi sigorta atti diyelim. Bir kadin gece kimseyi bulamaz. Ancak burada aldigi egitimle bu sorunu iki dakikada giderebilir. Kursa katilanlar buradan aldiklari belgelerle kalfalik sinavina girebilirler. Kursa katilan kadinlar konulari daha dikkatli dinledikleri için daha basarili oluyorlar” dedi.



“Kimse bu erkek isi diye kadinlari kinamasin”

Kursa katilan kadinlardan 3 çocuk annesi Zeliha Çinçik, "Kurslara gelis amacim öncelikle aile ekonomisine katkida bulunmanin yani sira evimde elektrikle islerimi kendim yapmak istiyordum. Bu elektrikle ilgili faydali bilgiler ögrendim. Evimde kendi prizlerimi onariyorum, lambalarimi kendim tamir edebiliyorum. Bütün kadin arkadaslara bu kurslara gelmesini tavsiye ediyorum. Kimse bu erkek is diyerek bayanlari kinamasin ben çok faydasini gördüm" diye konustu.

Kaynak: İHA