Yikilan Duvarlari Görenleri Cezbediyor, Serinlemek Isteyenler Oraya Kosuyor

Erzurum’da yillar içerisinde etrafini çevrelen duvarlarin yikilmasiyla farkli bir görünüme sahip olan Akdag Kaplicalari soguk ve sifali suyuyla serinlemek isteyenlerin ugrak yeri haline geldi.

Yikilan Duvarlari Görenleri Cezbediyor, Serinlemek Isteyenler Oraya Kosuyor
Erzurum’un Yakutiye ilçesine bagli Akdag Mahallesinde bulunan Kaplica yillar önce etrafi kapatilarak sifa bulmak isteyenlerin ugrak yerlerinin basinda geliyor. Yillar içerisinde duvarlarinin asinarak yikilmasi sonrasi etrafinda kalan 16 sütunla adeta tarihi bir kalinti gibi görünmeye basladi.

Görünümüyle cazibe kazanan kaplica yaz aylarinda kavurucu sicaktan bunalan ve serinlemek isteyenlerin ugrak mekani oluyor.

Görünümüyle ve temiz su kaynagiyla modern bir havuzu aratmayan Akdag Kaplicasi ziyaretçilerini agirlamaya devam ediyor. Çocuklarin agirlikli olarak kullandigi kaplica her geçen gün daha fazla taninmaya ve ilgi görmeye basladi.

Öte yandan, jeotermal sahasinda 30 derece sicaklik ve 5 metre debiye sahip ilkel bir kaplica olan Akdag Kaplicasinin içerisindeki biokarbonat, klorür, sodyum, magnezyum ve bromürlü kaplica suyu mide, bagirsak, safra kesesi ve seker hastaliklarina iyi geldigi biliniyor.
Kaynak: İHA