Staj Için Gittigi Engeliler Sarayi'nda Ögrendikleriyle Küçük Isletme Kurdu

Üniversite ögrencisi Tugçe Nihal Akyol, staj yapmak için gittigi Bagcilar Belediyesi Feyzullah Kiyiklik Engelliler Sarayi’ndaki atölyelerde engellileri izleyerek ögrendikleriyle küçük isletme kurdu. Akyol, makrome ipiyle yaptigi hediyelik ve çeyizlik ürünleri internet üzerinden satis yaparak gelir elde ediyor.

Staj Için Gittigi Engeliler Sarayi'nda Ögrendikleriyle Küçük Isletme Kurdu
Sosyoloji Bölümü son sinif ögrencisi Tugçe Nihal Akyol (24), geçtigimiz Mart ayinda Bagcilar Belediyesi Feyzullah Kiyiklik Engelliler Sarayi’nda staja basladi.

Akyol, 3.5 ay boyunca atölyelerde egitimlere katilip engellilerin rehabilite olmasi yönünde yapilan çalismalari ögrendi. Ahsap yakma, bilgisayar, hali dokuma, el becerileri ve resim siniflarinda kursiyerlerle zaman geçiren Akyol, dügüm teknikleri kullanilarak üretilen bir tekstil türü olan makromeyi de ögrendi.

Hobi olarak basladigi makrome ipi ile süs esyalari tasarlamayi zamanla ise dönüstüren Akyol, geçen süreci söyle anlatti: “Ögrenciler el isi yaparak rehabilite oluyorlardi. Kurs hocalarinin anlattiklarini onlarla birlikte dinliyordum. Hem online hem de yüz yüze verilen makrome egitimleri çok ilgimi çekti. Aynadan anahtarliga çantaya kadar süs ve çeyiz esyalari tasarlamaya basladim. Bir seyler ürettikçe mutlu oluyordum. Daha sonra çevremdekilerin isteklerine göre esyalar ürettim. Çok tutuldugunu görünce küçük bir isletme kurdum ve internette satisa basladim. Simdi Türkiye’nin en büyük alisveris sitelerinde ürünlerim yer aliyor. Sosyoloji ögrencisi olarak geldigim Engeliler Sarayi’ndan küçük bir isletme kurarak çiktim. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum”.

Ögretmen olma hayali olan Tugçe, mesleginin yaninda makrome yapmaya devam edecegini söyledi.

Kaynak: İHA