Kahve Severlerin Favorisi Bu Bitki

Hem dekorasyon amaçli kullanilan hem de meyve verebilen kahve agaci bitkisi sunumuyla kahve severlerin ilgisini çekiyor.

Kahve Severlerin Favorisi Bu Bitki
Genellikle dekorasyon amaçli olarak kahve fincani içerisinde satilan kahve agaci bitkisi, kahve severler tarafindan siklikla tercih ediliyor. Anavatani Afrika olan kahve agaci bitkisinin, nemli topragi sevmesinin yani sira aydinlik ortamda bulunmasi gerekiyor. Eskisehir’de çiçekçilik yapan Hanife Avci, Coffea Arabiaca bitkisinin özellikle sunus bakimindan dikkat çektigini aktardi.

Coffea Arabica’nin içerisinde bakildigi kahve fincani nedeniyle ilgi çekici bir bitki oldugunu belirten çiçekçi Hanife Avci, bitkinin bakimi hakkinda konustu.

Kahve agaci bitkisinin meyve de verebildigini aktaran Avci, “Kahve agaci bitkisine özellikle evinde bu tip dekorasyonlar barindirmayi ve kahveyi seven insanlar tercih ediyor. Kahve bitkisini bir kahve fincaninda satisa sunuyoruz, topragin üzerine de kahve çekirdekleri koyuyoruz. Bu bitki, Afrika kökenlidir ve aydinlik ortamlari sever. Müsterilerimize genellikle yaz aylarinda haftada iki, kis aylarinda ise haftada bir kez sulamalarini tavsiye ediyoruz. Nemli topragi seven bir bitki ve parlak yapraklariyla da canli ve güzel bir görüntüsü var. Özel bakimlar ile meyve de elde etmek mümkün, ancak bu biraz zahmetli olabilir ve çok az bir miktar kahve elde edilir” diye konustu.

Kaynak: İHA