Avlanma Yasaginin Kalkmasina Günler Kala Kiyilar Da Yavru Balik Bollugu

Geçtigimiz aylarda Marmara Denizi kiyilarindan görülen müsilajlarin büyük kisminin temizlenmesinin ardindan ve 1 Eylül’de kalkmasi beklenen avlanma yasagi öncesinde kiyilarda yavru baliklarin çogaldigina dikkat çeken Balikçi Kenan Balci, “4 gözle 1 Eylül’ü bekliyoruz. Denizlerimiz temizlendi, gönül rahatligi ile aglarimizi denizlere atip güvenle baliklarimizi halkla bulusturacagiz insallah” dedi.

Avlanma Yasaginin Kalkmasina Günler Kala Kiyilar Da Yavru Balik Bollugu
Balikçilar, 1 Eylül 2021 tarihinde kalkmasi beklenen avlanma yasagindan sonra denizlerden umutlu. Beylikdüzü’nde bulunan Balikçi Kenan Balci, müsilaj’in büyük kisminin temizlendigini ve kiyilarda yavru balik bollugu görüldügünü ifade etti.

Balci, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a müsilaj temizligi için verdigi destekten dolayi tesekkür etti.

“Dört gözle 1 Eylül’ü bekliyoruz”

Kiyilarda hamsi ve palamut baliklari görüyoruz diyen Balci, “Simdi kiyi seritlerimiz yavru baliklarla oynuyor. Nereye oltamizi atsak hamsi ve palamut yavrulari görüyoruz. Bol miktarda yavru balik gösteriyor her tarafta bu da balikçi camiasini neselendirdi. Zevk üstüne zevk nese üstüne nese katti. Az bir zamanimiz kaldi sezon açilacak. 4 gözle 1 Eylül’ü bekliyoruz. Denizlerimiz temizlendi, gönül rahatligi ile aglarimizi denizlere atip güvenle baliklarimizi halkla bulusturacagiz insallah” dedi.



“Açik denizler dolmus tasmis kiyiya kadar gelmis baliklar”

Yeni avlanma sezonundan balikçilar olarak ümitli olduklarini kaydeden Balci, “Yavru baliklar kiyi seritlerinde limanlarda çok gözüküyor. Bu da demek oluyor ki açik denizler dolmus tasmis kiyiya kadar gelmis baliklar. Bir de bunun anlami sudur, Adalar Yalova arasinda oltamizi atiyoruz palamut yavrusu, hamsi yavrusu ve diger baliklari bol miktarda görüyoruz. Bu da çok güzel bir anlam ifade ediyor. Her bölgede balik olmasi çok güzel. 4 buçuk aydir avlanma yasagi çok güzel geçti. Meslektaslarimiza gemicilerimize çok tesekkür ederim. Yasaklara uydular balik tutmadilar verimliligi çogaltti. Bir hamsi 100 bin adet yumurta yapiyor. Yavru baliklar çogaliyor. Yavru baliklar deniz de baliklari besliyor karada da halkimizi besliyor. Balik anne sütünden sonra yipranan dokulari onaran içinde katki maddesi olmayan tek besin kaynagimiz baliktir. Baliklarimiz çok degerli” diye konustu.

Kaynak: İHA