Asi Olmayi Erteleyen Covid-19 Hastasi Açiklamasi 'Sagligimiz Için Herkese Asi Olun Derim'

Covid-19 nedeniyle hastanede yatan hastalar asi olmamanin pismanligini yasiyor. Asi olmayi erteleyen ve test için gittigi hastanede tedavi altina alinmak zorunda kalan Yasemin Kesmez de Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’ndeki hasta odasinda “Sagligimiz için herkese asi olun derim” sözleriyle vatandaslara asi çagrisinda bulundu.

Asi Olmayi Erteleyen Covid-19 Hastasi Açiklamasi 'Sagligimiz Için Herkese Asi Olun Derim'
Koronavirüs hastaligina karsi üretilen asilara bazi vatandaslar çekimser yaklasiyor. Hastanedeki Covid-19 vakalarinin çogu ise asinin olasi yan etkilerini öne sürerek asi olmayi reddeden veya erteleyen kisilerden olusuyor. Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’nde koronavirüs tedavisi gören Yasemin Kesmez(50) de asi olmayi erteleyenlerden biri. Kesmez, tedavi gördügü hasta odasinda yalniz kalmaktan sikildigini belirterek herkesi asi olmaya davet etti.

“SAGLIGIMIZ IÇIN HERKESE ASI OLUN DERIM”

Asi olmayi erteleyen ve Covid-19 hastaligina yakalanan Yasemin Kesmez, yasadigi hastalik süreci ve asi hakkinda, “Normal grip gibi eklem agrilari, ates, kuru öksürük, halsizlik gibi sikayetlerle buraya test olmaya geldim. Çok kötü degildim ama hastaneye yatirildim, 4-5 gün içinde eve döneceksin dediler. Çok sükür artik ilaçlari 3’e indirdim. Çok sükrediyorum Allah’ima. Ama burada kalmaktan çok sikildim, bakalim ne olacak. Çok saglikli bir insandim ben. Rahatsiz olmadan önce asi olmayi düsünüyordum. Illaki bir gün olmamiz gerekiyor Allah izin verirse diyorduk. Ama iste o zamanlara kadar korkuyorsunuz. Duydugumuz haberlerde her sey çok degisik yasaniyor, daha kötü oluyorsunuz gibi seyler söyleniyor. Kiz kardeslerim asilarini hep oldu, 2. Doz asilarini da oldular çok sükür iyiler. Sagligimiz için herkese asi olun derim. Insallah bu hastalik bir daha gelmez.” dedi.

(Beyza Cömert - Mustafa Ayabakan/IHA)
Kaynak: İHA