KKTC'deki Demokrat Parti'den Türkiye'ye 10 Bin Fidan Destegi

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Demokrat Parti (DP), Türkiye’de günlerdir yangindan etkilenen ormanlik alanlarin yeniden agaçlandirilmasi için 10 bin fidan bagislayacaklarini duyurdu.

KKTC'deki Demokrat Parti'den Türkiye'ye 10 Bin Fidan Destegi


Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) siyasi bir parti olan Demokrat Parti (DP) tarafindan yapilan açiklamada, Akdeniz ve Ege bölgeleri basta olmak üzere Türkiye’nin farkli yerlerinde meydana gelen yanginlardan olumsuz etkilenen ormanlarin yeniden agaçlandirilarak hayat bulmasi için fidan bagisinda bulunacaklari ifade edildi. DP Genel Baskani ve KKTC Çevre Bakani Fikri Ataoglu öncülügünde gerçeklestirilen ve 10 bin fidandan olusan bagisin, Türkiye’de ormanlarin yeniden agaçlandirilmasina katki saglayacagi belirtildi.

"Anavatan Türkiye ile birlikte bizlerin de cigeri yaniyor"

Bakan Ataoglu yaptigi açiklamada, Türkiye’de yanan ormanlari tekrardan agaçlandirarak yasanan tahribati ortadan kaldirmak istediklerini belirterek, "Anavatan Türkiye ile birlikte bizlerin de cigeri yaniyor. Yangindan etkilenen ormanlarimizi yeniden agaçlandirip, bu tahribati ortada kaldirmak istiyoruz. Insallah yaralar kisa zamanda sarilacak ve Anavatan Türkiye’nin cennet ormanlari yeniden hayat bulacak" ifadelerini kullandi. açiklamasinda, gelecege nefes olmak için hep birlikte katkida bulunma çagrisinda bulunan Ataoglu, "Anavatan Türkiye’nin nefesine nefes katmak için 10 bin fidanla Türkiye’nin yandayiz" dedi.



Ayrica bugün öglen saatlerinde Karsiyaka bölgesinde çikan yangindan duydugu üzüntüyü ifade eden Ataoglu, Orman Dairesi ile is birligi içerisinde olduklarini belirterek, Karsiyaka’da çikan yangindan zarar gören yerleri yeniden agaçlandirmak için fidan bagisinda hazir olduklarini açikladi.

Kaynak: İHA