Kayseri Seker Aladaglar Milli Parki'ndaki Yangin Için Seferber Oldu

Kayseri’nin Yahyali ilçesinde bulunan Aladaglar Milli Parki’nda baslayan ve Milli Parkin ardindan Kapuzbasi Mahallesi’ne de siçrayan yangin nedeniyle baslatilan yangin söndürme çalismalarina, Kayseri Seker Itfaiye Teskilati da katildi.

Kayseri Seker Aladaglar Milli Parki'ndaki Yangin Için Seferber Oldu
Adana, Antalya, Kayseri, Kütahya, İçel, Mugla, Osmaniye olmak üzere 7 ilde ve ayri noktalarda çikan orman yanginlarinda, tüm Türkiye gencinden yaslisina yangin için seferber olurken, Kayseri Seker de Aladaglar Milli Parki’nda çikan yangin söndürme çalismalarina kendi bünyesindeki Itfaiye Teskilati ile katilarak, adeta canla basla mücadele etti.

Saatte 80 kilometre hiza ulasan rüzgârlarin da etkisiyle yayilan alevlere teslim olan Aladaglar Milli Parki, itfaiye teskilatlarinin, ormancilarin ve gönüllülerin yardimiyla kontrol altina alindi. Özellikle Milli Parkin yüksek kesimlerinde aniden bas gösteren bir baska yangina da son dakika müdahale eden ve yanginin baska noktalarina siçramasina engel olan Kayseri Seker Itfaiye Teskilati, söndürme çalismalarina katilan diger itfaiye erlerine arazözler ile su takviyesi yaparak, yanginin kontrol altina alinmasinda önemli bir vazifeyi yerine getirmis oldu.
Kaynak: İHA