GÜNCELLEME 3 - Gaziantep'te 5 Katli Bos Bina Çöktü

SAHINBEY BELEDIYESININ AÇIKLAMASI EKLENDI.

Gaziantep'in Sahinbey ilçesinde, 5 katli bos bir bina çöktü.

Çagdas Mahallesi 58 Sokak'taki 5 katli bina, henüz belirlenemeyen nedenle çöktü.

Bölgeye çok sayida AFAD, itfaiye, saglik ve polis ekibi sevk edildi.

Binanin bos oldugu ve olayda herhangi bir can kaybinin yasanmadigi ögrenildi.

Çöken binanin çevresindeki ev ve yakinina park edilen araçlarda hasar olustu.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Il Emniyet Müdürü Mustafa Emre Basbug ve Sahinbey Belediye Baskan Yardimcisi Cuma Güzel, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Vali Davut Gül, gazetecilere, daha önce insa edilen 2 katli binanin üzerine kaçak kat yapilmasi nedeniyle çökme meydana geldigini söyledi.

Binada kimsenin bulunmadigini belirten Gül, "Çok sükür can kaybi yok. Binanin çökmesi sebebiyle etraftaki binalari olasi risklere karsi arkadaslarimiz kontrol ediyor. Bosaltilmasi gereken binalar bosaltiliyor. Çöken binayla ilgili konu adliyeye intikal etti. Süreç devam edecek. Çok geçmis olsun diyorum." dedi.

- Sahinbey Belediyesinden açiklama

Sahinbey Belediyesinin sosyal medya hesabindan yapilan açiklamada, Çagdas Mahallesi 57 No'lu Sokak'ta yer alan kaçak yapi faaliyetinin, belediyenin yapi kontrol ekiplerince 2 Kasim 2020 tarihinde ruhsatsiz ve kaçak olarak yapilan 3. katinin tespit edildigi ve yapi tatil zapti ile tutanak altina alindigi bildirildi.

Tespite binaen encümen karari ile 24 milyon 376 bin 84 lira idari para cezasi uygulandigi ve 1 aylik yasal sürenin ardindan tapu müdürlügüne serh düsürüldügü belirtilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Encümen karari ile yikim karari çikarildi ve yapi sahibi hakkinda suç duyurusunda bulunuldu. Yikim karari 10 Subat 2021 tarihinde yapi sahibine teblig edilmistir. Ancak, 19 Mart 2021 tarihinde yapi kontrol ekiplerince üzerinde yasal islemler bulunan ve yikim karari olan kaçak yapiyla ilgili insaata devam edildigi tespit edilmis ve ikinci bir yapi tatil zapti düzenlenerek 52 milyon 676 bin 14 lira idari para cezasi uygulanmis ve tapu müdürlügüne 2. yikim serhi 21 Nisan 2021 tarihinde düsürülmüstür. Imar Kanunu'nun 32. maddesi uyarinca 28 Nisan 2021 tarihli encümen karari ile yikim karari çikarilarak yapi sahibi hakkinda suç duyurusunda bulunmak üzere hukuk islerine 25 Mayis 2021 tarihinde yazi yazilmistir. Yikim karari 2 Haziran 2021 tarihinde yapi sahibine teblig edilmistir."
Kaynak: AA