Çankaya Belediyesi Yangindan Etkilenen Bölgeler Için 100 Bin Fidan Bagisi Yapacak

Çankaya Belediye Baskani Alper Tasdelen: 'Yasami da umudu da hep birlikte yeniden yesertecegiz'.

Çankaya Belediye Baskani Alper Tasdelen, Türkiye’nin Akdeniz ve Ege bölgelerinde çikan yanginlar nedeniyle, yeniden agaçlandirma için 100 bin fidan bagislayacaklarini açikladi.

Yazili açiklama yapan Alper Tasdelen, orman yanginlarinin yol açtigi tahribati gidermek için yaralarin birlikte sarilmasinin önemine dikkat çekti. "Yanginlarla beraber yüregimiz de yaniyor. Çankaya Belediyesi olarak yanan bölgelerin tekrar agaçlandirilmasi için 100.000 fidan bagisinda bulunacagiz. Yaralarimizi birlikte saracagiz." ifadelerini kullanan Tasdelen, Çankayalilari Tema Vakfi'nin kampanyasina destek vermeye davet etti.

Alper Tasdelen, belediyeyle birlikte halkin da yanginlari durdurmak için seferber oldugunu vurgulayarak, "Yasami da umudu da hep birlikte yeniden yesertecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

Yanginin söndürülmesi için ekiplere gönüllü destek verirken hayatini kaybeden Sahin Akdemir'in ailesine ve itfaiye görevlilerinin ailelerine de sabir ve bassagligi dileyen Tasdelen, "Ülke olarak hepsine minnettariz. Yanan ormanlar, içindeki canlilarla birlikte ülkemiz adina büyük bir kayip." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA