Yozgat'taki Senlikte Çocuklar Gönüllerince Eglendi

Yozgat'ta Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügüne bagli Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlügünce organize edilen senlikte çocuklar doyasiya eglendi.

Yozgat'taki Senlikte Çocuklar Gönüllerince Eglendi
Yozgat Park’ta düzenlenen 2. Çocuk Senligi'ne, kent merkezi ve ilçeler yasayan çocuklar katildi.

Halk oyunlari gösterisiyle baslayan etkinlikte, protokol üyeleri çocuklarla birlikte pasta kesti. Çocuklar ve aileleri illüzyon gösterisi ve çesitli oyunlarla gönüllerince eglendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Abdullah Neseli, yaptigi konusmada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla insanlarin eve kapandigini söyledi.

Neseli, birçok insanin evde yalnizligi sevmedigini ifade ederek, söyle devam etti:

"Kontrollü normallesme neticesinde bizler de halkla bulusmak, çocuklarimizla beraber olmak, eglenmek ve mutlu bir gün geçirmek istedik. Inaniyorum ki gelecegimizin teminati olan, oyunu, eglenmeyi en iyi sekilde hak eden çocuklarimiz bugün gerçekten mutlu bir zaman geçirecekler. Bizler çesitli sosyal aktivitelerle toplumun rehabilite edilmesi, sosyal uyum saglanarak toplum içerisinde mutlulugun en üst düzeye çikartilmasi için çalismalar yürütmekteyiz. Bu programin asil amaci, çocuklarimizin mutlu olmasi, doya doya eglenebilmesi, unuttuklari oyunlari oynamasi ve mutlu zaman geçirmesidir."

Figen Seyhan da yegenlerini senlige getirdigini belirterek, evde sikilan çocuklarin senlikte çok eglendiklerini belirtti.

Senligi düzenleyenlere tesekkür eden Güler Akbulut da "Her sey harika. Pandemi süreci hepimizi sikmisti, çocuklar da sikildi. Burada çok mutluyuz." diye konustu.

Çocuklardan Elif Öztürk ise senlikte çok eglendiklerini ifade ederek, "Güzel bir aktivite oldu, çesitli oyunlar oynadik, yüzümüzü boyadik. Evde asiri sikilmistim, buraya geldim çok eglendim." dedi.

Kaynak: AA