Samsun'da 'Milli Sporcu Bursu' Projesiyle 114 Sporcu, Özel Okula Yerlestirildi

Samsun'da, milli sporcularin egitimlerinden geri kalmamalari amaciyla hayata geçirilen "Milli sporcu bursu" projesinin tanitimi gerçeklestirildi.

Vali Zülkif Dagli, Gençlik ve Spor Il Müdürlügünce Ömer Halisdemir Çok Amaçli Salon'da düzenlenen "Milli sporcu bursu" tanitim toplantisinda yaptigi konusmada, projenin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in himayesinde Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu'nun tesvikiyle baslatildigini söyledi.

Milli sporculara kontenjan açan özel okul sahiplerine tesekkür eden Dagli, "Bu gerçekten çok güzel bir jest, güzel bir fedakarlik. Milli sporcularimizin sayisi ilimizde çok fazla ve bu gurur verici. Il Müdürlügümüz basta olmak üzere, çalisanlari ve antrenörleri özverili sekilde çalisiyor. Bundan sonra projeye dahil olan özel okul sahipleri de bu gurura bizimle birlikte ortak olacak." diye konustu.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Ismail Hakki Kasapoglu ise projenin baslangicinda kentteki 12 özel okulun 114 milli sporcuya kontenjan açtigini dile getirdi.

Samsun'un sporcu kenti oldugunu belirten Kasapoglu, sunlari kaydetti:

"Milli sporcular ve aileleri, 'okul mu, spor mu' ikileminde kalarak tedirginlik yasiyordu. Sporcular, üniversite sinavlarina geldiklerinde yol ayrimina giriyorlardi. Nihayet Cumhurbaskanimizin önderliginde bu ayrim bitmis oldu. Ögrencilerimiz ortaögretimde de üniversitede de yüzde 100 destekli burs imkanina kavustu. Bakanimizin talimatlariyla biz de araziye çiktik. Dolayisiyla milli olan sporcularimizin tamamini özel okullarda okutacagiz. Bu baglamda Milli Egitim Müdürlügümüze ve özel okullarimiza çok tesekkür ediyoruz. Özel okullarimizin sahiplerine bize, milli sporcularimiza ve dolayisiyla spora vermis olduklari katkilardan dolayi sükranlarimizi bildiriyoruz."

Programa Il Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Ibrahim Güven, Ondokuz Mayis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Il Milli Egitim Müdürü Coskun Esen, Atakum Milli Egitim Müdürü Irfan Yetik ile milli sporcular katildi.

Kaynak: AA