Saglik Ekipleri Kahvehaneleri Dolasarak Ikna Ettikleri Vatandaslara Kovid-19 Asisi Yapiyor

Asilama oraninin düsük oldugu illerden Van'da ekipler, devlet hastaneleri, aile saglik merkezleri, asi noktalari ve çadirlarda su ana kadar 424 bin kisiye asi yapti Muradiye Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Özkan Özay: 'Devletimizin tüm imkanlariyla sahadayiz'

NECMETTIN KARACA - Van'da sahada çalismalarini sürdüren saglik ekipleri, kahvehaneleri dolasarak ikna ettikleri vatandaslara Kovid-19 asisi yapiyor.

18 yas üzeri nüfusunun yüzde 55'inden azinin asilandigi illerden Van'da, Kovid-19 salgininda hastalarin sagligina kavusmasi için özveriyle görev yapan saglik çalisanlari, il genelinde vaka sayilarinin azalmasi ve asilanan kisi sayisinin artirilmasi için yogun çaba gösteriyor.

Kent merkezi ve ilçelerdeki hastaneler, aile saglik merkezleri ile belirlenen alanlara kurulan çadirlarda asi yapan ekipler, kirsal bölgelere de araçlarla ulasarak, asi hizmetini vatandaslarin ayagina kadar götürüyor.

Filyasyon çalismalariyla da Kovid-19 hastalarini sürekli takip eden, temasi azaltmaya çalisan mobil ekipler, asi konusunda tereddüt yasayanlari bilgilendirerek ikna ediyor.

Muradiye ilçesinde de kahvehane, is yeri ve caddeleri dolasarak görüstükleri vatandaslari asi konusunda bilgilendiren mobil ekipler, ikna ettikleri kisilerin asisini yapiyor.

Kentteki asi oraninin yükseltilmesi için fedakarca çalisan ekipler, su ana kadar 424 bin kisinin asisini yapti.

- "Ambulansimizla sahayi dolasiyoruz"

Muradiye Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Özkan Özay, uzun süredir yürüttükleri saha çalismalari kapsaminda ambulanslarla ziyaretler gerçeklestirdiklerini söyledi.

Çay ocaklarini, esnafi dolasarak insanlari asi konusunda bilgilendirmeye çalistiklarini belirten Özay, sunlari kaydetti:

"Onlari motive ederek asilamalarini yapiyoruz, asi konusundaki bilgilerini tazeliyoruz, sormak istedikleri sorulara cevap veriyoruz. Devletimizin tüm imkanlariyla sahadayiz. Ambulansimizla sahayi dolasiyoruz. Asisini olmayan vatandaslarimizi bulunduklari yerde, çay ocaginda, is yerlerinde, ambulanslarimizda uygun ekipmanlarimizla asiliyoruz. Ekiplerimiz de bu konuda özveriyle görev yapiyor. Vatandaslarimizin ayagina kadar giderek neden asi yaptirmalari gerektigini anlatiyoruz. Belirledigimiz hedefe ulasmak için bu çalismalarimizi sürdürecegiz."

- "Tedbiri elden birakmamaliyiz"

Vatandaslardan Necati Tançoban ise ekiplere özverili çalismalarindan dolayi tesekkür etti.

Herkesin asi yaptirmasi ve belirlenen kurallara uygun hareket etmesi gerektigini söyleyen Tançoban, "Insanlarimiz 'Asi söyledir, böyledir.' diyor. Kimseye inanmasinlar. Tedbiri elden birakmamamiz lazim. Herkesi asiya davet ediyorum, gelip asilarini yaptirsinlar. Baska ülkelerde hastanelerde asi yokken, insanlar asi bulamazken ülkemizde ambulanslar köy köy, mahalle mahalle, semt semt dolasip insanlari evinin önünde asiliyor. Bu büyük bir hizmet. Bu nedenle saglik çalisanlarina tesekkür ederiz." diye konustu.

- "Bulundugum kahvede asimi yaptirdim"

Savci Yalçinkaya da geçen yildan bu yana tüm dünyayi etkisi altina alan salginin bitmesi için herkesin asi yaptirarak kurallara uymasi gerektigini söyledi.

Saglik çalisanlarinin devletin sagladigi imkanlarla insanlarin ayagina giderek asi yaptigini anlatan Yalçinkaya, "Ekipler kahve kahve gezerek asi yapiyor. Sag olsunlar. Ben de onlarin sayesinde bugün bulundugum kahvede asimi yaptirdim. Kendilerine basarilar diliyorum. Bu konudaki çalismalarini tebrik ediyorum. Iyi bir çalisma yürütüyorlar." dedi.

Kaynak: AA