Pakistanli Alim Mufti Taki Osmani'ye Biçakla Saldirmak Üzere Olan Kisi Yakalandi

Pakistan'in eski seriat mahkemesi yargici ve Karaçi Darul Ulum Korangi Islam Üniversitesi egitim görevlisi Mufti Taki Osmani’ye biçakla saldirmak üzere olan kisinin yakalandigi bildirildi.

Sosyal medya hesabindan açiklamada bulunan Osmani, Karaçi’deki üniversite kampüsünde sabah namazinin ardindan bir kisinin kendisine gelerek özel olarak konusmak istedigini söyledigini belirtti.

Osmani, bu kisiyle konusmak üzere ayaga kalktigi sirada süphelinin cebinden biçak çikardigini aktararak, "Süpheli beni yaralamadan önce korumalarim onu yakaladi." ifadesini kullandi.

Yetkililer, gözaltina alinan süphelinin sorgusunun sürdügünü kaydetti.

- Osmani'ye 2019'da silahli saldiri düzenlenmisti

Osmani'nin içinde bulundugu araca 3 Mart 2019’da silahli saldiri düzenlenmisti. Saldirida Osmani yara almadan kurtulmus, soförü yaralanmis ve korumasi da hayatini kaybetmisti.

Osmani, 1980-1982 yillarinda Federal Seriat Mahkemesi yargiçligi, 1982-2002'de ise Anayasa Mahkemesi Seriat Mahkemesi Temyiz Kurulu üyeligi yapmisti.

ABD, Ingiltere, Lüksemburg gibi ülkelerdeki seriat kurullarinda da baskanlik görevleri yapan Osmani, Islam Isbirligi Teskilati destekli Uluslararasi Islami Fikih Akademisinin de daimi üyesi.

Osmani, Karaçi Darul Ulum Islam Üniversitesinde Sahih-i Buhari hadis egitimi, fikih ve Islam ekonomisi alanlarinda egitimler veriyor.

Kaynak: AA