(Özel) 17 Biçak Darbesiyle Agir Yaralanan Kadina Özel Hastane Soku

Küçükçekmece’de, çalistigi is yerinde esi tarafindan 17 biçak darbesiyle agir yaralanan Özbekistan uyruklu kadin yasadigi dehseti anlatti. Esinin dehseti ile hayatinin sokunu yasayan kadin, agir yarali olarak kaldirildigi hastanenin fatura karsiliginda pasaportuna el koymasi ve kendisine çikarilan masrafla sarsildi.

(Özel) 17 Biçak Darbesiyle Agir Yaralanan Kadina Özel Hastane Soku
Olay, geçtigimiz hafta Çarsamba günü Küçükçekmece Yenimahalle Düz sokakta bulunan bir emlakçi içinde yasandi. Esi Furkat Süyarov(39) ile birlikte Türkiye’ye gelen Dilsuz Berdieva(35) kendisini emlakçida çalisirken gören esi ile tartismaya basladi.

Tartismanin siddetlenmesiyle birlikte Berdieva’nin patronu olaya müdahale etmeye çalisti. Ancak Berdieva’nin esi Süyarov daha çok sinirlenerek masanin üstünden aldigi biçakla esine saldirdi. Berdieva sirtindan kollarindan ve gögsünden 17 kez biçaklanarak kanlar içinde yere yigildi.

35 yasindaki Berdieva’nin patronu polise ve ambulans ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ambulans ekipleri Berdieva’ya ilk müdahaleyi olay yerinde yaptiktan sonra agir yarali kadini acil hasta olarak Aydin Üniversitesi Medical Park Hastanesi’ne kaldirdi. Acil girisi yapilarak ameliyat edilen kadin, 6 gün de yogun bakimda tedavi gördükten sonra dün taburcu edildi. Berdieva’nin esi ise olay yerinde polis ekipleri tarafindan yakalanarak gözaltina alindiktan sonra çikarildigi mahkeme tarafindan tutuklanarak Maltepe Cezaevine gönderildi. Olaya iliskin sorusturma sürüyor.

Saldiri günü yasadigi dehseti anlatan Dilsuz Berdieva, ”Sabah ben isyerine geldim patron benden 5 dakika önce gelmisti. Patron kahvalti yapmak için bir seyler getirmis. Onlari hazirladim masada. Peynir kesmek için de biçak vardi masada. Içerideydim ben sokaktan kocam geçti beni görünce içeriye girdi. Bana “ne yapiyorsun burada?” dedi.

Çalisiyorum dedim. Hattim olmadigi için haberlesemedik. Havaalaninda ayrilmistik biz. “Niye söylemedin bana?” dedi.

Masanin üstünden telefonumu aldi kurcalamaya basladi.

Sonra bana bagirmaya basladi.

Bagirinca patron disaridaydi içeriye girdi ne oluyor diye “kim bu?” dedi.

Agabeyiyim dedi.

Dedim niye yalan söylüyorsun. Kocam dedim. Biraz bagirdi sonra patron sakin ol bagirma dedi” seklinde anlatti.

“3-4 biçagi yedim yere düstüm”

Tartismanin daha da siddetlendigini söyleyen Berdieva, “Telefonumu ver dedim. Patron da dedi ki siz kari kocaysaniz meseleniz varsa oturun konusun dedi.

Kocam disari çikalim dedi çikmayacagim burada konusalim dedim. Sonra patron disari çikti telefonumu ver dedim. Telefonumu cebine koydu. Vermeyecegim dedi ver dedim sonra kalkti bana bagirmaya basladi.

Patron içeri girdi tekrar kizin telefonunu ver dedi.

Patron omuzuna dokundu sakinlestirmek için o sirada masanin üstünden biçagi aldi. Önce patrona saldirdi. Bana saldiracagini hiç düsünmedim elinde biçagi almaya çalistim. Sirtima biçagi vurmaya basladi.

3-4 biçagi yedim yere düstüm sonrasini hatirlamiyorum” ifadelerini kullandi.

“Hastane fatura karsiliginda pasaportuma el koydu”

Hastanede 6 gün yogun bakimda kaldiktan sonra hastanenin kendisine 90 bin TL fatura çikardigini savunan Berdieva, “Iyi baktilar Allah razi olsun. Oradan çikarken dediler ki bana gidecek yerin var mi? Kimsem olmadigi için patronun numarasini verdim oradan çiktim. Benim pasaportum hastanedeymis onu almak için gittik. 90 bin TL ücret koydular önüme. Patron bu kiz o parayi nasil bulacak diye kizdiktan sonra ücreti 12 bin TL’ye düsürdüler. Pasaportumu vermediler. Bir kagit imzalattilar bu parayi verdikten sonra pasaportu veririz dediler. 3 tane çocugum var memleketteler” dedi.

Kaynak: İHA