Mus Alparslan Üniversitesinin Yeni Logosunun Tanitimi Yapildi

Mus Valisi Ilker Gündüzöz: 'Bu logoda Malazgirt ve kapi metaforu var. Bu kapi metaforu, Malazgirt ve Sultan Alparslan hususunun sembolik olarak içerisinde yer almis olmasi, onu çagristirmasi, sevindirici ve güzel bir unsur olmustur'

Mus Alparslan Üniversitesi (MSÜ) tarafindan düzenlenen ödüllü logo yarismasinda birinci seçilen logonun tanitimi gerçeklestirildi.

Mus Valisi Ilker Gündüzöz, MSÜ 1071 Malazgirt Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda yaptigi konusmada, bir kitapta uzun uzun anlatilabilecek seyleri çok kisa bir sembolle anlatmanin mümkün oldugunu dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ile logoyu hazirlayan tasarimci hanimefendinin aktardiklarindan Mus'u pek çok yönüyle kavrayan bir sembolün üretildiginin anladiklarini belirten Gündüzöz, "Bu açidan da hassasiyetlerinden dolayi Sayin Rektörümüze, degerlendirme jürisine ve kiymetli tasarimciya sükranlarimizi sunuyorum. Bu logoda Malazgirt ve kapi metaforu var. Bu kapi metaforu, Malazgirt ve Sultan Alparslan hususunun sembolik olarak içerisinde yer almis olmasi, onu çagristirmasi, sevindirici ve güzel bir unsur olmustur. Bizim en önemli degerimiz Sultan Alparslan'dir. Bu topraklarda, Anadolu'da var olmamizin kapisini açan Sultan Alparslan'dir. Ayni zamanda logonun içinde tarihi Murat Köprüsü'nü düsündüren unsurlar da sakli. Tarihi Murat Köprüsü Mus için degerli bir unsur." ifadelerini kullandi.

Rektör Polat da üniversitenin vizyonunu ve misyonunu yansitan, bilim, egitim, Sultan Alparslan, Mus lalesi, Selçuklu ve 1071 Malazgirt Zaferi temalarindan bir veya birkaçini ifade eden, akilda kalici, özgün, yenilikçi, estetik ve islevsel kullanimlara sahip yeni bir logo olusturmak, kurumsal kimlik çalismalarina resmiyet kazandirmak için çiktiklari yorucu yolculugun son duragina geldiklerini söyledi.

Yarismanin 23 Aralik 2020'de müracaatlarla basladigini ve Türkiye genelinden 516 tasarimcinin 1129 logoyla katildigini aktaran Polat, söyle konustu:

"Seçici kurulun 3 gün süren titiz degerlendirmeleri sonrasinda profesyonel grafik tasarimci Sayin Zuhal Sari, jüri üyelerinin ortak kanaati dogrultusunda birincilige layik görülmüstür. Bölgenin bilim ve teknoloji noktasinda kalkindirilmasina öncülük etmek seklinde özetleyebilecegimiz kurulus felsefemizin temel amacini daima göz önünde bulundurmak, Mus'un kadim degerlerine sahip çikmak ve ecdadimizin bizlere emanet ettigi tarihe bilgi, hikmet ve adalet temelinde taniklik etmek görevini hakkiyla yerine getirmek, üniversitemizin en temel gayesidir. Bugün sizlere tanitimini yaptigimiz çalismalarin öz hedefi, bu külli amaçlarin gerçeklestirilmesine matuf adimlardan sadece biridir. Bu sebeple yeni logomuzun birçok tarihi, kültürel, folklorik ve cografi temaya isaret etmesine dikkat edilmis, ayrica sahanin uzmanlarinca ifade edildigi üzere bir logonun görsel ve teknik özellikleriyle islevsel yönlerini içermesi, kurumsal kimligin ruhunu yansitma kapasitesine sahip olmasi göz önünde bulundurulmustur."

Logo tasariminda birinci olan ve telekonferansla programa katilan Sari da 1071 Malazgirt Zaferi ile Türklere Anadolu'nun kapilarinin açildigi Mus'taki üniversitede logosunun kullanilmasinin kendisi için ayri bir sevinç kaynagi oldugunu ifade etti.

Program, logo tasarimi kisa film gösterimi, programa katki saglayan akademisyenlere tesekkür belgesi ve plaket verilmesiyle sona erdi.
Kaynak: AA