Minik Emir, Sürmeyi Ilk Ögrendigi Bisikletinin Çalinmasinin Buruklugunu Yasiyor

Kocaeli’nin Darica ilçesinde bisikleti çalinan 8 yasindaki çocuk, çok üzüldügünü belirterek, "Suan beni izliyorlarsa bisikletimi getirsinler. Çünkü bir kisinin esyasini izinsiz almak çok günah. Allah diger dünyada onlari cezalandiracak" dedi. 2 çocugun bisikletinin çalindigi anlar ise güvenlik kamerasi tarafindan kaydedildi.

Minik Emir, Sürmeyi Ilk Ögrendigi Bisikletinin Çalinmasinin Buruklugunu Yasiyor
Olay, Kocaeli’nin Darica ilçesi Emek Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Emek Mahallesi’nde ayni apartmanda yasayan 8 yasindaki Haci Emir Yurdakul ve 12 yasindaki Muhammet Eren Kurdoglu isimli iki çocugun bisikleti çalindi. Sabah bisiklete binmek isteyen Haci Emir, bisikletini biraktigi yerde bulamayinca telasa kapildi. Hemen komsusu olan arkadasinin yanina giden Haci Emir, bisikletlerinin yerinde olmadigini söyledi.

Ikili durumu ailelerine haber vererek daha sonra karsi binada oturan komsularinin güvenlik kamerasi kayitlarini izledi. Kayitlarda bisikletlerinin çalindigini fark eden iki çocuk, büyük üzüntü yasadi. Iki gündür babasiyla birlikte sokak sokak bisikletini arayan 8 yasindaki Haci Emir Yurdakul, güzel anilar biriktirdigi ve sürmeyi ilk ögrendigi bisikletinin çalinmasinin buruklugunu yasiyor. Minik Haci Emir, hirsizlarin çaldigi bisikletini geri getirmesini istiyor.

"Aglamamak için zor tuttum kendimi"

Sabah bisikletine binmek için disariya çiktigini söyleyen Haci Emir Yurdakul, "O sirada baktigimda 2 bisiklet yoktu. Sonra komsumuzun kamera kayitlarini izledik. Sabah saatlerinde 2 tane çocuk gelip benim bisikletimi almislar. Komsumuz olan bir abla bana, geçtigimiz günlerde birisinin buraya gelerek, etrafa bakindigini söyledi.

Muhtemelen buradan bir sey çalacakti. Biz kamera kayitlarina baktigimizda çocuk uzun boyluydu. Sonra ben baya bir üzüldüm, aglamamak için zor tuttum kendimi. Ikinci gün babamla bisikleti aramaya çiktik. Baya bir dolastik. Bugün üçüncü gün, hala ariyoruz. Insallah buluruz" dedi.



"Bisikletimle aramda hemen bir bag olustu"

Çalinan bisikletiyle güzel anilar biriktirdigini söyleyen Yurdakul, "Iki tekerlekli bisiklet sürmeye baslayacaktim. Düse kalka ögrendim iki tekerlekli bisiklete binmeyi. Ilk zamanlarda çok mutluydum, neseliydim. Çünkü bisikletim olmustu. Aldigimiz gün bisikletimle hemen bir bag olustu. Sonra iki tekerlekli bisiklete binmeyi ögrendim, sürdüm, eglendim. Suan beni izliyorlarsa bisikletimi getirsinler. Çünkü bir kisinin esyasini izinsiz almak çok günah. Allah diger dünyada onlari cezalandiracak. Ama simdi onlar bunlari anlamadilar" diye konustu.



"Birisi kullanmak için götürdü sandim"

Bisikleti çalindigi için çok üzüldügünü vurgulayan Muhammet Eren Kurdoglu ise "Geçen gün evde oturuyordum. Arkadasim Emir gelip kapiyi çaldi. Bisikletlerimizin çalindigini söyledi.

Çok üzüldük. Bisikletlerimizi geri getirirlerse seviniriz. Çok garip bir duyguydu. Önce emin olamadim, birisi kullanmak için götürdü sandim. Ama kamera kayitlarina bakinca çalindigini ögrendik" seklinde konustu.



Hirsizlik ani güvenlik kamerasinda

Öte yandan, 2 çocugu buruk bir sekilde birakan hirsizlik ani ise karsi apartmanin güvenlik kamerasi tarafindan saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, iki kisinin apartmanin önüne geldigi, birisinin apartmana girerken digerinin disarida bir süre gözcülük yaptigi görülüyor. Daha sonra disarida bekleyen sahis da digeri gibi içeriye giriyor. Ikili bir süre içeride bekledikten sonra daha sonra ellerinde bisikletlerle disariya çikiyor. Sahislardan bir tanesi bisiklete binerek, digeri ise bisikletle birlikte kosarak olay yerinden hizla uzaklasiyor.
Kaynak: İHA