Mersin Büyüksehir Belediyesi Temmuz Ayi Meclis Toplantisi Birinci Oturumu Yapildi

İçel Büyüksehir Belediyesi temmuz ayi meclis toplantisinin birinci oturumu düzenlendi.

Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer baskanliginda, Kongre ve Sergi Sarayi'nda düzenlenen toplantida gündem maddeleri görüsüldü.

Seçer, gündem disi konusmasinda, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsaminda ara verilen kültür-sanat kurslarinin yeniden baslayacagini belirterek, "Tiyatro alaninda oyunculuk ve diksiyon, konservatuar alaninda ses egitimi, baglama, ud, keman, kanun, ritim, gitar ve piyano ve halk oyunlari ile resim alanlarinda kurslarimizi bu yaz verecegiz. Kurslarda salgin önlemlerine azami özen gösterecegiz ve gerekli tüm önlemleri alacagiz. Bu kapsamda dersler en fazla 8 kisi olacak biçimde verilecek. Kurslar 26 Temmuz'da baslayip 30 Eylül'de son bulacak. Kurslardan yararlanmak isteyen çocuklarimiz yarina kadar sosyal medya hesaplarimiz üzerindeki telefonlara ya da Teksin'e basvurabilirler." diye konustu.

Spor alaninda kurslarin 5 Temmuz'da basladigini animsatan Seçer, 27 bransta kurs verdiklerini ve yas kisitlamasi bulunmadigini aktardi.

Öte yandan Seçer, kentin çesitli bölgelerinin altyapi problemlerini çözmek amaciyla Iller Bankasi ve MESKI Genel Müdürlügü arasinda imzalanan Alt Finansman Anlasmasi kapsaminda Mezitli, Erdemli ve Akdeniz ilçelerine hizmet sunacaklarini kaydetti.

Meclis toplantisi, gündem maddelerinin görüsülerek karara baglanmasinin ardindan sona erdi.

Kaynak: AA