Mardin'de Tip Fakültesi Binalarinin Yapimi Için Protokol Imzalandi

Vali Mahmut Demirtas: 'Bu protokolle Artuklu Üniversitemiz, teorik tip egitiminin verilecegi bir binaya ve bu egitimlerin pratige dönüstürülecegi hastane binasina kavusacak'.

Mardin Artuklu Üniversitesi Tip Fakültesi Nezir Sürücü Hastanesi ve Temel Tip Bilimleri binasinin yapimi için protokol imza töreni düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törende protokol, Vali Mahmut Demirtas, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ibrahim Özcosar ve binalarin yapimini üstlenen is insani Nezir Sürücü tarafindan imzalandi.

Törende konusan Vali Demirtas, Mardin'e büyük bir egitim ve saglik yatirimi daha kazandirmanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Son dönemde hayirsever is insanlarinin kentin dört bir yaninda egitimden sagliga, kültürden sosyal hayata çesitli alanlarda birçok yatirimi hayata geçirdiklerine isaret eden Demirtas, bundan duyulan memnuniyeti dile getirdi.

Demirtas, devlet-millet is birliginin kentte artirilmasi için tüm kurumlarla çalismalari sürdürdüklerini anlatarak, "Böylelikle birlik ve beraberligimizi güçlendirmeyi, kentimize ve insanimiza en güzel hizmetleri sunmayi amaçliyoruz. Protokolünü imzalayacagimiz bu binalar, bu is birliginin güzel bir örnegi olarak karsimizda duruyor. Bu protokolle Artuklu Üniversitemiz, teorik tip egitiminin verilecegi bir binaya ve bu egitimlerin pratige dönüstürülecegi hastane binasina kavusacak." dedi.

Rektör Prof. Dr. Özcosar ise üniversitenin yeni vizyonuyla sehirlesmeden egitime, sanayiden tarima kadar birçok alanda Mardin'e katki sunma hedefini hayata geçirmesinden mutluluk duyduklarini belirtti.

Sehir ve üniversite için oldukça önemli bir gelismenin, tip fakültesi kurulma karari alinmasinin herkeste sevinç yarattigini dile getiren Özcosar, "Kuskusuz uzun ve yorucu bir çalismanin ardindan bu kararin alinmasi önemli bir gelisme. Ama bu kararin Mardin'de somut faydasi olan bir sonuca dönüsmesi için katetmemiz gereken baska asamalar da var. Bugün burada bu asamalardan birini daha gerçeklestirecek, somut bir adim atacagiz. Hayirseverimiz Nezir Sürücü tarafindan yapilacak temel tip bilimleri binamiz ve 200 yatakli hastanemiz, tip fakültemizin ilk çekirdegini olusturacak." seklinde konustu.

Is insani Sürücü de bu binalarin yapimini üstlenmekten mutluluk duydugunu, tek amacinin memlekete ve millete hizmet oldugunu söyledi.

Törende, hayirsever is insani Sürücü'ye plaket verildi.
Kaynak: AA