Manisa'da Sineksiz Bir Yaz Için Yogun Mesai

Manisa Büyüksehir Belediyesi, 15 ilçede 37 ekip ve toplam 100 personel; Manisa merkezde de 14 araç ve 38 personelle karasinek, sivrisinek ve larvasit mücadelesini araliksiz sürdürüyor.

Manisa'da Sineksiz Bir Yaz Için Yogun Mesai
Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ugur Baskal, Hasereyle Mücadele Sube Müdürü Firuze Ak ile birlikte mahalle ziyaretleri gerçeklestirerek, sivrisinek ve karasinekler ile çesitli haserelerin üreyebilecekleri alanlari gezdi, ilaçlama çalismalarinin hangi alanlarda yogunlastirilacaginin yerinde tespitini yapti. Bu kapsamda Baskal, Akpinar Mahallesi Muhtari Osman Erten, Ahmet Bedevi Mahallesi Muhtari Turan Sahin, Kazim Karabekir Mahallesi Muhtari Tekin Aydin, Alaybey Mahallesi Muhtari Mustafa Eken, Tunca Mahallesi Muhtari Suna Marangoz, Adakale Mahallesi Ali Dinç, Atatürk Mahallesi Muhtari Bedir Kiliç ve Muradiye Mahallesi Muhtari Eyüphan Aykiran’i ziyaret etti, ilaçlama çalismalari hakkinda görüs alisverisinde bulundu.

Muhtarlari ziyaretinin yani sira vatandaslarin da bu konuda taleplerini dinleyen ve sineklerin üreme alanlarini mahalle ve sokaklari karis karis gezerek inceleyen Genel Sekreter Yardimcisi Ugur Baskal, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün öncülügünde Manisalilarin rahat bir yaz mevsimi geçirmeleri için gece-gündüz yogun bir çalisma yürüttüklerini ifade etti.

Baskal, karasinek, sivrisinek ve hamam böcegi olmak üzere, sineklerin üreme alanlarina yönelik gerçeklestirilen çalismalarda halk sagliginin korunmasi adina Dünya Saglik Örgütü tarafindan onaylanmis, Saglik Bakanligi tarafindan ruhsatlandirilmis biosidal ürünler kullanildigini da sözlerine ekledi. 15 ilçede 37 ekip ve toplam 100 personel; Manisa merkezde de 14 araç ve 38 personelle karasinek, sivrisinek ve larvasit mücadelesinin gerçeklestirildigini belirten Baskal, ekiplerin özellikle haserelerin üreme alani olan fosseptikler, batakliklar, kanallar, mazgallar ve durgun sular gibi yerlerde ilaçlama çalismalarina araliksiz devam ettigini söyledi.



Hasereyle mücadelenin basariya ulasmasi için hem ilaçlama personeli hem de muhtarlara yönelik bilgilendirme ve ziyaretlerini sürdürdüklerini belirten Baskal, yaz aylarinda hayati olumsuz etkileyen sinek ve böceklere yönelik ilaçlama çalismalarinda muhtarlar ile is birligi yapilmasinin önemine dikkat çekti.

Hasereyle mücadele sirasinda çalismalarini diger canlilarin sagligini da gözeterek, çevre dostu, uygun ürün kullanimi ve en dogru yöntemleri kullandiklarini belirten Baskal, “Halk sagligini tehdit eden karasinek, sivrisinek gibi uçkunlarin azaltilarak, kontrol altina alinabilmesi için biyosidal çalismalarimizi sürdürüyoruz. Sivrisinekleri ortadan kaldirmanin en etkili yolu henüz yumurtlama evresindeyken etkin mücadele yapilmasi. Özellikle kanalizasyonlarda konaklayan sivrisineklerin bertaraf edilmesi için çalismalar yapiyoruz. Bunun yani sira dere yataklari, mazgallar, su birikintisi olusan alanlarin da sik sik kontrol edilmesi gerekiyor. Unutmayalim ki bahçe ve balkonlarimizda bulundurdugumuz kova, bidon, saksi altligi gibi su birikebilen alanlarda da sivrisinek çogalir. Bu sebeple vatandaslarimizdan beklentimiz bu tip alanlarda su birikmesini engellemek veya biriken sulari sicak yaz aylarinda haftada 1 kez degistirmeleridir. Bir su bardagi içerisinde 200 tane sivrisinek üreyebilmektedir. Yasam alanlarimizda sivrisinek üremesine engel olmak için hep birlikte mücadele edelim. Tüm bu çalismalarimiz, halkimizin mutlulugu, refahi ve sagligi için” diye konustu.

Kaynak: İHA