Kirsehir'de Egitim Durumu Degerlendirme Toplantisi Yapildi

Kirsehir’de, Egitim Durumu Degerlendirme Toplantisi yapildi.

Kirsehir'de Egitim Durumu Degerlendirme Toplantisi Yapildi
Vali Ibrahim Akin baskanliginda yapilan toplantiya; Milli Egitim Bakanligi Ölçme ve Degerlendirme Genel Müdürü Dr. Sadri Sensoy, Kirsehir Ahi Evran Üniversitesi Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Refik Balay, Il Milli Egitim Müdürü Metin Alpaslan, Okul Müdürleri ve Okul Aile Birligi Baskanlari ile ilgili kurum temsilcileri katildi.

Toplantida konusan Vali Akin, Kirsehir’de, genel egitim durumunu degerlendirdiklerini söyledi.

Kirsehir’de egitimin iyi seviyede oldugunu belirten Vali Ibrahim Akin, “Egitiminde saglanan basarinin artarak devam etmesi için istisarelerde bulunarak, genel bir durum degerlendirmesi yaptik. Kirsehir, genel itibariyle egitimde önemli bir noktada bulunmaktadir. Egitimde saglanan basari her zaman Kirsehirliler için gurur kaynagi olan degerler arasinda yer almaktadir" dedi.

Derslik ve ögrenci sayisi baz alindiginda Kirsehir’in iyi bir noktada oldugunu belirten Vali Akin, "Derslik basina düsen ögrenci sayisi ve ögretmen basina düsen ögrenci sayisi konusunda ülkemiz ortalamasina göre çok iyi bir seviyedeyiz. Bundan dolayi, devletimizin sundugu imkanlari en iyi sekilde degerlendirerek egitimde marka olduguna inandigimiz ilimizin bu basarisini ve egitimdeki kalitesini daha da ileri seviyelere tasima gayretindeyiz "diye konustu.

Milli Egitim Bakanligi Ölçme ve Degerlendirme Genel Müdürü Dr. Sadri Sensoy ve Kirsehir Ahi Evran Üniversitesi Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Refik Balay’in da görüslerini ifade ettigi toplanti, Il Milli Egitim Müdürü Metin Alpaslan’in ilimiz egitim durumu hakkinda yaptigi sunumunun ardindan, katilimcilarin görüs ve önerilerin alinmasi ile sona erdi.
Kaynak: İHA