Kirikkale'de Saglik Personeline Hizmet Içi Egitim

Kirikkale’de 112 Acil Saglik Hizmetleri’nin daha etkin, hizli ve kaliteli sunumu için saglik personeline yönelik uygulamali hizmet içi egitim düzenlendi.

Kirikkale'de Saglik Personeline Hizmet Içi Egitim
Il Saglik Müdürlügü Toplanti Salonunda gerçeklestirilen ve 4 gün süren egitimlerde Il Ambulans Servisi Bashekimligi tarafindan ’Eriskin Ileri Yasam Destegi Egitimi (E-ILYAD)’ verilirken, simülasyon maketi üzerinde çesitli uygulamalar yapildi. Katilimcilara; acil olgu yönetimi, temel EKG ve ritim bozukluklari, gögüs agrisi ve akut koroner sendromlar, KPR yönetimi, periarrest ritimler, arrest ritimler, acil ilaçlar, anaflaksi, zehirlenmeler, suda bogulmalar, astim, elektrik çarpmasi, hipoglisemi, hipotermi, inme, gebelerde kardiyak arrest, etik konulari anlatildi.

Basari ile tamamlanan ve 18’incisi düzenlenen egitim programinda 5 egitmen ve 10 personel yer aldi.

Konu hakkinda bilgiler veren Il Saglik Müdürü Dr. Murat Agirtas, "Bu egitimlerdeki temel amacimiz 112 Acil Saglik Hizmetlerinde görev alan her saglik personelinin medikal bilgilerini güncellemek, mesleki becerilerini artirmak, yeni beceri ve teknikler kazandirarak Acil Saglik Hizmetleri’ndeki kaliteyi artirmaktir. Hizmetlerimizin ülkemiz genelinde etkin, hizli ve kaliteli bir sekilde sunumu için personelimize yönelik hizmet içi egitimlerimiz titizlikle devam edilecektir" dedi.

Kaynak: İHA