Kargo Firmasi Çalisanlari Sapanca Gölü Kiyilarini Temizledi

Aras Kargo çalisanlarindan olusan ve Türkiye’nin kiyilarini temizleyen ‘Doga Dostu Araslar’, Sapanca Gölü kiyilarini temizledi.

Kargo Firmasi Çalisanlari Sapanca Gölü Kiyilarini Temizledi
Kargo sirketi Aras Kargo, çevreyi ve dogal kaynaklari korumaya yönelik projelerini sürdürüyor. Firma çalisanlarindan olusan ve sirketin çevreyi koruma misyonu dogrultusunda Türkiye’nin kiyilarini temizleyen ‘Doga Dostu Araslar’, pandemi tedbirleri kapsaminda ara verdigi kiyi temizligi etkinliklerine Sapanca Gölü kiyisinda yeniden basladi.

Aras Kargo CEO’su Carsten Wallmann, Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkin ve Aras Kargo CFO’su Barbara Hagen ile birlikte orta ve üst düzey yöneticilerin gönüllü olarak katildigi etkinlikte Doga Dostu Araslar, 79 kilogram plastik, 37 kilogram metal, 18 kilogram kâgit, 17 kilogram cam olmak üzere toplam 151 kilogram evsel atik ve 350 adet sigara izmaritinin çevreyi kirletmesini engelledi.

“Gelecek nesillere daha iyi bir çevre birakmak istiyoruz”

Kiyi temizligi etkinligine katilan Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkin, dogaya verilen zararin insanin kendi ömründen giden zarar olarak görülmesi gerektigini belirtti.

Ayyarkin, “Pandemi tedbirleri nedeniyle ara verdigimiz kiyi temizliklerine yeniden baslayabildigimiz için mutlu ve heyecanliyiz. Doga Dostu Araslar olarak içinde bulundugumuz günlerde daha da önem kazanan deniz temizligi farkindaligina bugün bir kez daha dikkat çekmis olduk. Önümüzdeki dönemde kiyi temizleme etkinliklerine ülkemizin farkli bölgelerinde devam edecegiz” dedi.

Ayyarkin, “Dogal kaynaklarin verimli kullanilmasi için çevre dostu ürünlerin gelistirilmesi kurumlarin temel prensipleri olmali. Kurum olarak gelecek nesillere daha temiz bir dünya birakmak amaciyla çevre dostu ürünler gelistiriyoruz. Dogaya saygili is süreçleri için var gücümüzle çalisiyoruz. Bu kapsamda karbon ayak izini en aza indirmek adina olusturdugumuz Doga Dostu Araslar platformumuzla önemli projeler gerçeklestiriyoruz. TURMEPA Deniz Temiz Dernegi ile birlikte hayata geçirdigimiz Doga Dostu Araslar Kiyi Temizligi Hareketi ile 600’den fazla çalisanimizin ve ailelerinin gönüllü katilimiyla 4 yil gibi bir zamanda 4 tondan fazla atigin denizlerimize karismasini önledik” dedi.

Doga dostu diger uygulamalar konusunda da bilgiler veren Ayyarkin; “Tüm operasyonel alanlarimizda geri dönüsüme kazandirabilecegimiz atiklari düzenli olarak ayristiriyoruz. Bu kapsamda son bir yilda 470 tona yakin atigi geri dönüsüme kazandirdik. Doga Dostu Araslar olusumu çerçevesinde 2011 yilinda Türkiye’nin en genis yüzde yüz elektrikli araç filosunu kurduk ve mevcut araçlarimizi yenilemeye basladik. Elektrikli araç ve elektrikli forklift kullanim oranlarinin artirilmasina yönelik çalismalarimiza devam ediyoruz. Agaçlandirma çalismalarimizla 140 binden fazla agaç diktik. Kisa süre önce Ege Orman Vakfi ile is birligine imza atarak, 16 bin çalisanimiz adina 16 bin adet fidan bagisinda daha bulunduk. Her geçen gün gönüllü sayimiz artiyor. Çalisanlarimiz ve ailelerine çevre ve gönüllülük bilinci asilamayi sürdürüyoruz. Gelecek nesillere daha iyi bir çevre birakmak adina üzerimize düseni yapmaya devam edecegiz” diye konustu.

Iki uluslararasi ödül

Doga Dostu Araslar Kiyi Temizligi Projesi, Birlesik Krallik merkezli Uluslararasi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Mükemmellik Ödülleri’nde (The International CSR Excellence Awards) ’Uluslararasi Sosyal Sorumluluk Mükemmellik Ödülü’ne deger görüldü.

Ayrica yine alaninda saygin bir organizasyon olan Uluslararasi Stevie Ödülleri’nde kurumsal sosyal sorumluluk kategorisinde ödül kazandi.
Kaynak: İHA