Japonya'da Kovid-19 Salgini Nedeniyle OHAL Uygulanacak

Bu kararla, 2020 basindan bu yana Tokyo’da 4'üncü kez OHAL uygulamasi yürürlüge girmis olacak.

Japonya Basbakani Suga Yosihide, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle baskent Tokyo'da agustos sonuna kadar olaganüstü hal (OHAL) uygulanacagini açikladi.

Basbakan Suga, düzenledigi basin toplantisinda, Kovid-19 ile mücadele kapsaminda 22 Agustos'a dek OHAL uygulanacagini bildirdi.

Söz konusu karari, hükümete bagli Kovid-19 Danisman Heyeti'nin tavsiyesi üzerine aldiklarini belirten Suga, OHAL bölgelerindeki vaka seyrinde düsüs hedeflendigini söyledi.

Kovid-19 Tedbirlerinden Sorumlu Kabine Üyesi Nisimura Yasutosi, düzenledigi basin toplantisinda, "Asilamanin yayginlastirilmasina kadar yaz mevsimi ve festivallerinde insan trafiginin yavaslatilmasini hedefliyoruz." dedi.

Uygulama, Tokyo Olimpiyatlari'nin düzenlenecegi 23 Temmuz ile 8 Agustos dönemine denk gelmesi sebebiyle, turnuvaya yönelik gidisati etkilemesi bekleniyor.

Bu kararla, 2020 basindan bu yana Tokyo’da 4'üncü kez OHAL uygulamasi yürürlüge girmis olacak.

Uygulama çerçevesinde restoran ve barlarin alkol satisi yasaklanacak ve bu isletmelerin 20.00'a kadar açik kalmalarina izin verilecek.

Daha önce 24 Temmuz-9 Agustos 2020'de yapilmasi planlanan ve salgin nedeniyle ertelenen Olimpiyat Oyunlari'nin 23 Temmuz-8 Agustos'ta düzenlenmesi kararlastirilmisti.
Kaynak: AA