Itfaiye Su Alti Arama Kurtarma Ekibi Egitimlerini Tamamladi

Mugla’da birçok yangin, kaza, kurtarma gibi olaylara kisa sürede yaptigi müdahalede bulunan Mugla Büyüksehir Belediyesi Itfaiye ekipleri, vatandaslarin can ve mal güvenligi için sualti arama kurtarma ekibini kurdu.

Itfaiye Su Alti Arama Kurtarma Ekibi Egitimlerini Tamamladi
Türkiye’nin en uzun kiyi seridine sahip Mugla’da su alti olaylarina müdahale etmek için kurulan 10 kisilik ekip, 1 Yildiz ve 2 Yildiz Dalici Egitimi aldi. Toplamda 17 gün 153 saat egitim alan ekipler, vatandaslarin can ve mal güvenligi için Su Alti Arama Kurtarma noktasinda detayli bilgi sahibi oldu.

Marmaris ilçesinde belirlenen koylarda 17 gün boyunca, ‘Dalisin tarihçesi ve günümüze kadar olan gelismesi, snorkel ve palet kullanimi, fizik-fizyoloji, basinç hacim iliskileri, su alti çalismalari (dalis egitimi becerileri), dalis emniyeti ve güvenli dalis bölgesi seçimi, navigasyon, pusula kullanma dogal navigasyon vekerteriz alma, dalis hastaliklari ve ilkyardim, dalis planlamasi, dalis organizasyonu ve derin dalis egitimi’’ konularinda teorik egitim alan 10 kisilik ekip, daha sonra ögrendiklerini uygulamali olarak test etti.
Kaynak: İHA