Islam Isbirligi Teskilatina Bagli ISESCO, 'Asirilikçi Söylemin Çözümlenmesi' Ansiklopedisi Hazirladi

Fas Muhammediye Alimler Birliginin katkilariyla ortaya çikan ansiklopedinin ilk bölümü Rabat'ta düzenlenen panelle tanitildi.

Islam Isbirligi Teskilati bünyesinde faaliyet gösteren Islami Egitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (ISESCO), "Asirilikçi Söylemin Çözümlenmesi" ansiklopedisinin ilk bölümünü yayimladi.

Fas Muhammediye Alimler Birliginin katkilariyla ortaya çikan ansiklopedinin tanitimi için Fas'in baskenti Rabat'taki ISESCO merkezinde bir panel düzenlendi.

Panele, çok sayida akademisyen, din alimi ve devlet yetkilisi katildi.

ISESCO Genel Müdürü Salim bin Muhammed Malik, panelde yaptigi konusmada, ilk bölümü yayimlanan ve üç bölüm olmasi planlanan "Asirilikçi Söylemin Çözümlenmesi" ansiklopedisinin önemini vurguladi.

Malik, "Terörizm maalesef son yillarda yayginlasarak gerçekligi ve dinin gayesini perdeledi. Müslümanlar olarak barisi ve hosgörüyü yaymak temel görevlerimizdendir. Bu entelektüel çalisma ile seri naslardan baglamsiz ve ilmi olmayan bir sekilde nefret söylemi üretilmesiyle mücadele etmeyi amaçliyoruz." dedi.

ISESCO'dan yapilan yazili açiklamada da, "Bu ilmi çalismanin temel amaci dünyadaki Müslüman gençleri, gerçek Islam'la ilgisi olmayan asirilikçi yaklasimlara ve nefret söylemlerine karsi korumak ve asirilikçi söylemlerin entelektüel arka planini ortadan kaldirmaktir." ifadeleri kullanildi.

Açiklamada ayrica ISESCO Genel Sekreteri Ahmed Abadi'nin su sözlerine yer verildi:

"Bu ansiklopedinin olusturulmasiyla asirilikçi söylemin çözümlenmesi ve dini metinleri siddet ve nefrete yoran yanlis yaklasimlarin önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Gençleri asirilik ve nefret söylemlerinden korumayi amaçliyoruz. Uzun soluklu derinlikli bir ilmi çalisma olmasi hasebiyle, dünya genelinde Islam hakkinda arastirma yapan bilim insanlarina, üniversitelere ve muhtelif kuruluslara da yardimci olabilecek nitelikte bir referans eserdir."

Kaynak: AA