IBB Metro Istanbul, Metro Istasyonlarindaki Ticari Alanlari Ihaleye Açti

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) istiraklerinden Metro Istanbul Genel Müdürü Özgür Soy, metro istasyonlarindaki ticari alanlari ihaleye açtiklarini bildirdi.



Metro Istanbul Alibeyköy Yerleskesi'ndeki basin toplantisinda konusan Soy, metro istasyonlarindaki ticari alanlarin isletmeye açilacagini söyledi.

Soy, analizlerle hangi ticari alanlara, nerede ihtiyaç oldugunu belirlediklerini kaydederek, "Hedefimiz, bu alanlarda en dogru isletmecileri bulmak, 132 magazanin açilisini 3 ay içerisinde tamamlayarak buralari hayata geçirmektir." dedi.

Metro alanlarinda magaza açmanin her isletmeci için karli bir yatirim olacagini kaydeden Soy, bu ihalenin girisimciler açisindan ciddi is firsati ve istihdam saglayacagini ifade etti.

Metro Istanbul Genel Müdürü Soy, sadece Gayrettepe Istasyonu'nda günlük 20 bin yolcu olduguna dikkati çekerek, "Bu yolcularin her biri belirlenen ticari alanlarin önünden geçiyor. Pandemi sürecinde bile hiç kapanmayan metro istasyonlarimizda magaza açma firsatini sunuyoruz. Zincir magazalardan butik isletmelere kadar genis bir yelpazede birçok marka için karli bir yatirim olacagini düsünüyorum." diye konustu.

Otomat ihalesinin 14 Temmuz'da yapilacagini belirten Soy, ilk asama olan 32 magazanin ihalesinin 4 Agustos'ta tamamlanacagini bildirdi.

IBB Metro Istanbul Genel Müdür Yardimcisi Hakan Orhun ise ihalenin 24 Haziran'da yayinlandigini, 12 Temmuz'da tekliflerin toplanacagini, 14 Temmuz'da da sonuçlanacagini söyledi.

Orhun, sonraki ihalenin 4 Agustos'ta sonuçlanacagini dile getirerek, "Bu ihalenin kapsami ise 3 farkli istasyondaki 5 ticari alani kapsiyor. Mecidiyeköy, Kartal, Üsküdar istasyonumuzda 5 önemli ticari alanimiz var. Üçüncü ihalemiz ise M1, M2, M3, M4, M5, M7, M9 ve teleferik hatlarinda, 83 istasyonda, 127 magazanin yer aldigi 48 gruptan olusan, 2 bin 365 metrekarelik alanlarimiz." seklinde konustu.

Kaynak: AA