Genç Nüfusun Yogun Oldugu Diyarbakir, Yeni Gençlik Ve Spor Yatirimlari Ile Bulusacak

19 yil önce 10 olan tesis sayisinin 58'e, 2 bin 200 olan yurt kapasitesinin 5 bin 500'lere ulastigi 8 gençlik merkezinin bulundugu kentte, Gençlik ve Spor Bakanligi ile Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi tarafindan gerçeklestirilen protokol kapsaminda yatirimlar katlanacak Vali Münir Karaloglu: 'Diyarbakir'da bütün çocuklarimiza ve gençlerimize dokunmak istiyoruz. Bir iddiamiz var ve diyoruz ki; Dicle'nin kuzularini artik çakallara yem etmeyecegiz. Çocuklarimizi hem ruhen hem de bedenen iyi egitelim arzusundayiz'

Gençlik ve Spor Bakanligi ile Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi tarafindan imzalanan protokol kapsaminda genç nüfusun yogun oldugu Diyarbakir'da gençlik ve spor yatirimlari artacak.

19 yil önce 10 olan tesis sayisinin 58'e, 2 bin 200 olan yurt kapasitesinin 5 bin 500'lere ulastigi 8 gençlik merkezinin bulundugu kente yeni yatirimlarin kazandirilmasi için 1 Temmuz'da imzalanan protokol kapsaminda çalismalar hiz kazandi.

Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu, AA muhabirine, son 20 yilda Diyarbakir'da gençlik ve sporla ilgili çok önemli yatirimlar yapildigini söyledi.

Kentte stat, gençlik merkezleri, havuzlar ve çok sayida spor tesisinin bulundugunu belirten Karaloglu, gençlik ve spor alanindaki eksiklikleri Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu'na Diyarbakir'i ziyaretinde ilettiklerini ifade etti.

Karaloglu, Bakan Kasapoglu'nun yapilan tüm teklifleri kabul ettigini dile getirerek, bu kapsamda Ankara'da yapilacak gençlik ve spor yatirimlari ile ilgili protokol imzaladiklarini hatirlatti.

- "Bu proje Diyarbakir'i ulusal ve uluslararasi spor aktivitelerinin merkezi haline getirecek"

Protokol ile merkez dahil 17 ilçenin tamaminda gençlik ve sporla ilgili altyapi eksikliklerini gidereceklerini aktaran Karaloglu, yakin zamanda Büyüksehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ve ilçe belediyelerince ihalelerin baslatilacagini kaydetti.

Karaloglu, söyle konustu:

"Bunlar içerisinde akliniza gelebilecek bütün spor aktiviteleri ile ilgili mekanlar var. Neredeyse bütün olimpik spor branslari ile ilgili mekan var. Çok büyük yatirimlar da var. Örnegin Kayapinar ilçemizde 375 dönüm üzerine kuracagimiz Spor Park Projemiz var. Içerisinde olimpik yüzme havuzlari, gençlik merkezleri, hizmet birimleri, okçuluk parkurlari, tenis kortlari, futbol sahalari mevcut. Hem dogal çim hem de sentetik çim voleybol ile basketbol sahalari, macera parklari, atlama kuleleri gibi akliniza gelebilecek her türlü spor aktivitesinin yapilabilecegi bir spor park projemiz var. Bu proje Diyarbakir'i hem ulusal hem de uluslararasi spor aktivitelerinin merkezi haline getirecek."

- "Bölgenin en önemli gençlik merkezi Diyarbakir'da olacak"

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in gençlik merkezleri ve gençlik kamplari ile ilgili talimati oldugunu belirten Karaloglu, kentte gençlik kampinin bulunmadigini, protokolde bu yatirimin da yer aldigini bildirdi.

Karaloglu, "Dicle ilçemizde 180 dönüm alanda Selahattin Eyyubi Uyanis Gençlik Kampi'ni yapacagiz. Bu gençlik kampiyla sadece Diyarbakir'daki degil, yurdun dört bir tarafindan gençlerimizi getirip Diyarbakir'daki gençlerimizle kaynasmasini da saglayacagiz. Orada zaten halihazirda binalarimiz var. Onlarin restorasyonu yapilacak ve spor aktiviteleri ilave edilecek. Insallah bölgenin en önemli gençlik merkezi Diyarbakir'da olacak." dedi.

Merkez Yenisehir ilçesi üniversite köprüsü bitiminde Dicle Nehri'nin kiyisinda Dicle Vadisi Spor Kompleksi olusturacaklarini aktaran Karaloglu, içinde yüzme havuzu, futbol, voleybol ve basketbol sahasi, çim hokeyi ve atletizm pistinin bulunacagini söyledi.

Karaloglu, bu kompleksten hem Sur'daki gençlerin hem de üniversiteli gençlerin yararlanacagini dile getirdi.

Bunlarin disinda diger ilçelerde salon, yüzme havuzu, gençlik merkezi ve gençlik kampi gibi birçok merkezin yapilacagini anlatan Karaloglu, engellilere yönelik de projelerin oldugunu vurguladi.

- "Dicle'nin kuzularini artik çakallara yem etmeyecegiz"

Karaloglu, projeler bittiginde kentin hem gençlik hem de sporla ilgili eksiginin kalmayacagina isaret ederek, "Su anda Diyarbakir aslinda spor kenti. Diyarbakir'da gençlerimiz gerçekten spora çok merakli. Bu yaz Tokyo Olimpiyatlari var. Diyarbakir'dan ilk defa dört sporcumuz Tokyo'da ülkemizi temsil edecek. Temennimiz bu çocuklarimizdan bir veya birkaçinin Tokyo’dan madalya ile dönmesi, insallah bayragimizi dalgalandirmasi ve Istiklal Marsimizi okutmasi." ifadelerini kullandi.

"Diyarbakir'da bütün çocuklarimiza ve gençlerimize dokunmak istiyoruz. Bir iddiamiz var ve diyoruz ki; Dicle'nin kuzularini artik çakallara yem etmeyecegiz. Bu tesisler bittiginde çocuklarimiz okul disi zamanlarini da kaliteli bir sekilde gençlik merkezlerimizde, spor merkezlerimizde geçirecekler. Çocuklarimizi hem ruhen hem de bedenen iyi egitelim arzusundayiz." diyen Karaloglu, çalismalarin hizla baslayacagini aktardi.

Karaloglu, kaymakamlar, ilçe belediye baskanlari ve kurum müdürleriyle egitim koordinasyon toplantisi yaptiklarini belirterek, toplantida yaz Kur'an kurslarina devam eden çocuklari mutlaka yaz spor okullari ile de bulusturma karari aldiklarini kaydetti.

Belediyenin "Spora gel" kampanyasinin oldugunu ifade eden Karaloglu, "17 ilçede 18 bransta çocuklarimiza ücretsiz spor egitimleri veriyoruz. Bunu yaz spor okullariyla yaz Kur'an kursularini irtibatlandiriyoruz. Çocugumuz sabahtan ögleye kadar yaz Kur'an kursuna gidecek, ögleden sonrayi da çocugun ilgisine göre herhangi bir spor bransinda spor yaparak degerlendirmesini saglayacagiz." seklinde konustu.

Kaynak: AA