Baspehlivan Ramazan Bircan, Derece Yapamazsa Yas Siniri Nedeniyle Kirkpinar'a Veda Edecek Açiklamasi

'Baspehlivanlik kategorisinde 10 yildir güresiyorum, bu yil 11'inci yilim. Bu sene son yilim, yasa takiliyoruz'

Kirkpinar baspehlivanlarindan Orhan Okulu'nun ustasi, 30 yildir duali çayirlarda güres tutan baspehlivan Ramazan Bircan, 660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri'nde derece yapamadigi takdirde yas sinirindan dolayi Kirkpinar'a veda edecek.

Sarayiçi Er Meydani'nda yapilacak güresler öncesi son antrenmanini Edirne'de gerçeklestiren Bircan (41), AA muhabirine yaptigi açiklamada, Antalya Muratpasa Belediyesi baspehlivanlari olarak 660. Tarihi Kirkpinar Yagli Güresleri'ne yogun tempoyla hazirlandiklarini söyledi.

Kirkpinar'da baspehlivanlik kategorisinde "40 yas siniri" uygulamasinin oldugunu animsatan Bircan, derece yapamadigi takdirde bu yilin ardindan Kirkpinar'a veda edecegini ifade etti.

Ramazan Bircan, 41 yasinda olmasina ragmen geçen yil salgin nedeniyle Kirkpinar'in gerçeklesmemesine bagli olarak hak tanindigini, bu nedenle güreslere katilabildigini belirtti.

Yaklasik 30 yildir gürestigini belirten Bircan, "Baspehlivanlik kategorisinde 10 yildir güresiyorum, bu yil 11'inci yilim. Bu sene son yilim, yasa takiliyoruz. Allah izin verirse bu yil son güresimizi yapacagiz." dedi.

Tecrübeli güresçi Bircan, güres kariyeri boyunca çok sayida çirak yetistirdigini, yagli güresi biraktiktan sonra da antrenör olarak gürese hizmet etmek istedigini dile getirdi.

Yagli güreste usta-çirak geleneginin önemli yer tuttugunu anlatan Bircan, "Yaklasik 30 çirak yetistirdim. Bunlardan 10 baspehlivan çikardim. Çiraklarimdan Orhan Okulu da altin kemeri almayi basardi. Orhan Okulu çok hirsli ve kondisyonu çok iyi olan bir çirak. Bir seyler ögretebilip bir seyler katabildiysek ne mutlu bize. Insallah yine baspehlivanlar yetistirmeye devam edecegiz." diye konustu.

Kaynak: AA