Baskan Oprukçu'dan Meclis Toplantisinda Promosyon Açiklamasi

Konya’nin Eregli Ilçe Belediyesi Temmuz ayi olagan meclis toplantisini gerçeklestirdi. Baskan Hüseyin Oprukçu, AK Parti meclis üyeleri tarafindan promosyonlar hakkinda verilen yazili önergeye de degindi.

Baskan Oprukçu'dan Meclis Toplantisinda Promosyon Açiklamasi
Promosyonlara yönelik açiklamada bulunan Baskan Oprukçu, bankayla anlasmadan birçok spekülasyon yapildigini söyledi.

Konya’dan bir partinin il baskan yardimcisinin açiklama yaptigini ifade eden Baskan Hüseyin Oprukçu, “Belediyenin promosyonlara el koydugunu, dagitmadigini iddia ediyor. Sen önce Konya’ya bak, Eregli’ye gelinceye kadar Konya’da elestirdigin bir sey göreyim. Bizim sirtimizdan siyasi propaganda yapmayin. Allah’in hesabinin galip geldigi bir koltukta oturuyorum ben. Eregli sizi bu kadar yakindan ilgilendiriyor madem, azicik da Konya’nin Eregli’ye dönüp söyle adam gibi bir bakmasini temin etmek için gayret sarf edin” ifadelerini kullandi.

“Isçilerimizin hesaplarina promosyon bedelleri aktarilacak”

Özellikle Temizlik Isleri ve Park Bahçeler’de ihtiyaç duyulan eksik personeli tamamlamak için 500 kisilik bir promosyon anlasmasi yapildigini anlatan Baskan Oprukçu, “Hatiri sayilir da bir anlasma önceki yillardan çok daha iyi bir anlasma bayram öncesi de... Yani o 500 kisinin ilk maasi yattiktan sonra isçilerimizin hesaplarina promosyon bedelleri aktarilacak. Isçinin hakki oldugunu degerlendirilen bu paraya ne belediye tarafindan ne belediyenin sirketi tarafindan el konulmasi, hiç edilmesi hukuken, ahlaken ve maddeten mümkün degildir. Bizler de en az sizin kadar hakki, hukuku gözetiyoruz, personellerimizin yanindayiz. Keske bir fazla imkanimiz olsa da o imkani personellerimizin lehine degerlendirsek. Imkani çogaltalim, gelin grup baskan vekilleri olarak oturalim, nasil kaynak nasil imkan temin ve tesis ederiz bunu beraber degerlendirelim. Bundan arta çikan kaynaklari da personelimize nasil yansitalim onlari degerlendirelim. Hukuksuz olarak hiçbir isin içinde yer almadim, haksizliga kati suretle meydan vermedim” dedi.

Kaynak: İHA