Aksaray'da Mezuniyet Töreninde Evlilik Teklifi Sürprizi

Aksaray Üniversitesi’nden (ASÜ) mezun olan sevgilisi için il disindan gelen genç, diplomasini alan kiz arkadasina yüzlerce kisinin önünde evlenme teklif etti.

Aksaray'da Mezuniyet Töreninde Evlilik Teklifi Sürprizi
ASÜ Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesinin ASÜ Stadyumu’nda düzenlenen mezuniyet töreni renkli görüntülere sahne oldu. 4 yillik egitimini tamamlayarak mezun olan sevgilisi Merve Yozgat’a (24) evlilik teklifinde bulunmak için Rektör Prof. Dr. Yusuf Sahin ile iletisime geçmeye çalisan Muhammet Yesiltas (24) bir süre sonra rektöre ulasti. Rektör Sahin ile görüsen Muhammet Yesiltas, rektörden aldigi izin ve bazi desteklerle Istanbul’dan gelerek mezuniyet törenine katildi.

Muhammet Yesiltas, sevgilisi ögretim üyelerinden diplomasini aldigi esnada sahneye çikti. Rektör Sahin esliginde sahneye çikan genç, elinde yüzükle diz çökerek sevgilisine evlilik teklifinde bulundu. Merve Yozgat sevgilisinin teklifini yüksek sesle "evet" diyerek kabul etti.

Gençlerin yuva kurmasini olumlu buldugunu belirterek gençleri tebrik eden Rektör Sahin, “Gençlerin evlenmesini özellikle de genç yaslarda çok kiymetli oldugunu düsünüyorum. Simdi bu program esnasinda hareket ettikleri için su çerçeveyi çizmemiz lazim; bir anne babalarinizin bilgisi dahilinde olmadan bu süreç ilerlemeyecek söz mü?” diyerek gençlerden söz istedi. Rektör Sahin’e söz veren gençler sahneden el ele ayrildi.

Duygularini anlatan Muhammet Yesiltas, “Bugün onun mutlu günüydü. Bir mutlulukta ben yasatmak istedim. Teklifimi kabul ettigi için kendisine çok tesekkür ederim. Beni dünyanin en mutlu insani yapti. Bu plan Istanbul’dan gelmeden önce aklimdaydi. Sayin rektörümüze bir sekilde ulastim. Korumasi vasitasiyla notumu ilettim. Kendisi de beni kirmadi. Sahnede teklif etme firsatini bana yasatti. Kendisine tekrar tesekkür ediyorum. Her sey çok güzeldi” diye konustu.

Heyecanli oldugunu dile getiren Merve Yozgat ise, “Bu sürprizi yapmasini beklemiyordum. O yüzden tesekkür ediyorum. Mutluyum, öyle söyleyebilirim. Biraz heyecanliyim. Çok tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA