Akar Ve ABD Savunma Bakani Austin, Afganistan'daki Havalimaninin Isletilmesine Yönelik Durumu Telefonda Görüstü

MSB: 'Kararli Destek Misyonunun bitmesinden sonra da unsurlarimizla Hamid Karzai Uluslararasi Havaalaninin isletilmesine yönelik gerekli destegin saglanmasi çalismalari sürmektedir'.

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar ile ABD Savunma Bakani Lloyd James Austin, Afganistan'daki havalimaninin isletilmesine yönelik durumu telefonda görüstü.

Milli Savunma Bakanligindan (MSB) yapilan açiklamada, Akar ile Austin'in Afganistan'daki havalimaninin isletilmesine yönelik durumu telefonda görüstügü belirtildi.

20 yildir Afganistan'da bulunan Türkiye'nin son 6 yildir Hamid Karzai Uluslararasi Havaalaninin isletmesini sürdürmekte oldugu hatirlatilan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Afganistan'in dünyaya açilan tek penceresi olan Hamid Karzai Havaalaninin Afganistan halkinin güvenlik, huzur ve refahi için büyük önem tasimaktadir. Afganistanli kardeslerimizin güvenlik ve refahi için Kararli Destek Misyonunun bitmesinden sonra da unsurlarimizla Hamid Karzai Uluslararasi Havaalaninin isletilmesine yönelik gerekli destegin saglanmasi çalismalari sürmektedir. 20 yildir Afganistan'da bulunan Türkiye, son 6 yildir Hamid Karzai Uluslararasi Havaalaninin isletmesini sürdürmektedir."

Bakanlik dün yaptigi açiklamada, Afganistan'daki Hamid Karzai Uluslararasi Havalimani'nin güvenli sekilde isletilmesine yönelik iki ülke teknik heyetleri arasinda yapilan toplantilarda gelinen son durumunun Akar ile Austin'in telefonda görüstügü bildirilerek, olumlu ve yapici geçen görüsmeye bugün devam edilmesinin kararlastirildigi duyurulmustu.
Kaynak: AA