ABB Meclisi, Saglik Çalisanlarinin Toplu Tasima Araçlarindan Ücretsiz Yararlanma Hakkini 31 Aralik'a Kadar Uzatti

Ankara Büyüksehir Belediye (ABB) Meclisi, saglik çalisanlarinin ücretsiz toplu tasima kullanim süresinin 31 Aralik'a kadar uzatilmasini kararlastirdi.

Belediye Meclisinin temmuz ayinin ilk oturumu, Meclis Birinci Baskanvekili Fatih Ünal baskanliginda yapildi.

Belediye Meclis Salonu'nda sosyal mesafe kurali gözetilerek yapilan toplanti, Büyüksehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarindan canli yayinlandi.

Meclis üyelerince çesitli konularda verilen önergeler oy birligiyle kabul edilerek, görüsülmek üzere ilgili komisyonlara sevk edildi.

Ünal'in, kentteki sokak hayvanlarina mama yardimi, gerekli asilar, parazit ilaçlari ve kisirlastirma hizmetlerinin yapilmasi için Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü ile özel kliniklerden yardim alinmasini içeren önergesi, görüsülmek üzere Çevre ve Saglik Komisyonuna gönderildi.

AK Parti Mamak Meclis Üyesi Ercan Kinaci ve MHP Mamak Meclis Üyesi Naci Bayanli tarafindan geçtigimiz ay içerisinde meydana gelen siddetli yagis nedeniyle olusan sel felaketinde Mamak Ilçesinin Kizilcaköy ile Türközü mahallelerinde yasanan magduriyetlerin giderilmesi için verilen önergeler, temmuz ayinin son oturumunda görüsülmek üzere ertelendi.

- Saglik çalisanlarinin ücretsiz toplu tasima süresi uzatildi

AK Parti Sincan Meclis Üyesi Nihat Yalçin, Kovid-19 ile mücadelede görev yapan saglik çalisanlarinin 30 Haziran'a kadar olan ücretsiz toplu tasima kullanim süresinin 31 Aralik 2021'e kadar uzatilmasi için önerge verdi.

Önergesi hakkinda degerlendirmelerde bulunan Yalçin, devletin bütün kurumlariyla Kovid-19 sürecinde vatandaslarin ve saglik çalisanlarinin yaninda oldugunu belirtti.

EGO Genel Müdürlügünün 22 Mart 2020'de aldigi kararla saglik çalisanlarina ücretsiz toplu tasima hizmeti verdigini animsatan Yalçin, "Bu karar 30 Haziran 2021 tarihine kadar uzatildi. Bu karar revize edilerek yil sonuna kadar uzatilmasini istiyorum. Çünkü pandemi kosullari her ne kadar azalmis olsa da tamamen bitmedigi için saglik çalisanlarimiza destek olmasi açisindan uzatilmasini öneriyoruz. Burada görüsülmesini talep ediyorum." ifadelerini kullandi.

Mecliste kürsüsü bulunan MHP, CHP, IYI Parti'nin temsilcileri, yaptiklari degerlendirmede önergeye destek vereceklerini ifade etti.

Saglik çalisanlarina 31 Aralik 2020'ye kadar ücretsiz toplu tasima hakkini taniyan önerge, oy birligiyle kabul edildi.

Öte yandan MHP Grup Baskanvekili Murat Ilikan'in, belediye çalisanlarinin Ankarakart'a bakiye olarak yüklenen yol haklarinin bazi sebeplerden dolayi magduriyet olusturdugu gerekçesiyle yapilan yüklemelerin günlük yasam ihtiyaçlarinin karsilanmasinda kullanilan "Baskent Kart"a yüklenmesini içeren önergesi, görüsülmek üzere temmuz ayinin son oturumuna ertelendi.

Kaynak: AA