AB Komisyonunun Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Lenarcic Hatay'da Konustu Açiklamasi

'Bu bölgede, Suriye'deki insani krizin asilmasi ve oradaki insanlari desteklemek açisindan insani yardimlari sürdürmeye devam edecegiz'.

Avrupa Birligi (AB) Komisyonunun kriz yönetiminden sorumlu üyesi??????? Janez Lenarcic, Suriye'deki krizin asilmasi için insani yardimlari sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

Lenarcic, beraberinde AB Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ile Hatay'in Reyhanli ilçesindeki Birlesmis Milletler (BM) Yardim Yükleme Merkezini ziyaret etti.

Merkezin çalismalarini inceleyen Lenarcic, BM Suriye Krizi Bölgesel Insani Koordinatör Yardimcisi Mark Cutts'tan bilgi aldi.

Lenarcic, bilgilendirme sirasindaki konusmasinda, merkezde önemli çalismalar yapildigini belirterek, "Gerçekten burada sürdürülen faaliyet inanilmaz derecede insani öneme sahip olan, çok gerekli bir faaliyet. Bildiginiz gibi Avrupa Birligi, üye devletlerle birlikte dünyanin en önemli insani yardim saglayan donörlerinden birini olusturuyor. Bu bölgede, Suriye'deki insani krizin asilmasi ve oradaki insanlari desteklemek açisindan insani yardimlari sürdürmeye devam edecegiz." dedi.

Ziyaretiyle, desteklerini bir kez daha göstermek istedigini aktaran Lenarcic sunlari kaydetti:

"Burada sürdürülen insani yardim faaliyeti, sinirin hemen ötesinde tamamen bu insani yardima dayali bir biçimde yasamlarini sürdüren milyonlarca kisiyi desteklemeye devam ediyor. Burada bulunmamin iki sebebi var. Öncelikli olarak birincisi burada operasyonu yerinde görebilmek ve inceleyebilmek, bununla ilgili destegimizi yerinde bir kez daha ifade edebilmek. Bu ayni zamanda BM Güvenlik Konseyi (BMGK) karariyla sürdürülen bir operasyon. Iki gün içerisinde bununla ilgili yetkilendirme aslinda sona erecek. Bu yetkilendirmenin devam etmesinin ne kadar önemli oldugunu bir kez de burada ifade etmek istedigim için bu ziyareti gerçeklestirdim."
Kaynak: AA