GÜNDEM ÖZETI / 7 Temmuz 2021

ANADOLU AJANSI.



Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Baskani Mustafa Sentop, "Bir Milyonuncu Konut Anahtar Teslim Töreni"ne katilacak.

(Ankara/18.00)

2- Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, KKTC ziyareti kapsaminda temaslarda bulunacak.

(KKTC)

3- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Münir Özkul Kresi'ni, Akdeniz ilçesinde esnafi ve İçel Büyüksehir Belediyesini ziyaret edecek. Kanaat önderleri ve is insanlariyla bir araya gelecek Kiliçdaroglu, İçel Teksin lansman programina katilacak.

(İçel/08.00/09.00/10.00/10.30/12.45/15.00)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Ankara Vilayetler Evi'nde düzenlenecek Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi Mezuniyet Töreni'ne katilacak.

(Ankara/19.00)

2- IYI Parti Meclis grup toplantisi düzenlenecek.

(TBMM/10.30)

3- TBMM'den

- Genel Kurulda, Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi'nin görüsmelerine devam edilecek.

- TBMM Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonunda, Hayvanlari Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanununda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi üzerinde görüsmeler sürdürülecek.

(TBMM/14.00)

EKONOMI

1- Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Recep Tayyip Erdogan Üniversitesi ve Türk-Alman Üniversitesi Teknoloji Gelistirme Bölgesi Temel Atma Töreni'ne katilacak.

(Istanbul/11.00)

2- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, video konferans yöntemiyle Türkiye-Angola KEK Toplantisi'na istirak edecek.

(Ankara/17.00)

3- Hazine ve Maliye Bakanligi, 3 yil vadeli altin tahvili ile altina dayali kira sertifikasinin dogrudan satis ihalelerini yapacak.

(Ankara)

4- TÜIK, finansal yatirim araçlarinin haziran ayi reel getiri oranlarini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, 4'üncü Ukrayna Reform Konferansi'na katilacak.

(Vilnius)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi'nin (EURO 2020) ikinci yari final maçinda Ingiltere ile Danimarka karsi karsiya gelecek.

(Londra/22.00)

2- Basketbol FIBA Sampiyonlar Ligi'nde 2021-2022 sezonu gruplarinin kurasi Isviçre'de çekilecek. Ligde Türkiye'yi temsil edecek Besiktas Icrypex, Darüssafaka Tekfen, Galatasaray, Pinar Karsiyaka ve TOFAS'in rakipleri belli olacak.

(Mies/12.00)

3- Teniste sezonun üçüncü grand slam turnuvasi Wimbledon'da tek erkeklerde çeyrek final maçlari yapilacak.

(Londra)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA