Çiftlik Bank Davasi Sanigi Mehmet Aydin'in Polisteki Sorgusu Tamamlandi

Brezilya’dan Türkiye’ye getirilen ‘Çiftlik Bank’ davasi sanigi ‘Tosuncuk’ lakapli Mehmet Aydin’in polisteki ifade islemleri tamamlandi. Sanigin sabah erken saatlerde Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayi’na sevk edilmesi bekleniyor.



Edinilen bilgilere göre, uzun süredir Interpol tarafindan ‘kirmizi bülten’ ile aranan ve 1 Temmuz’da Brezilya’da Türk makamlarina teslim olduktan sonra Cumartesi günü sinirdisi edilerek yurda getirilen “Çiftlik Bank” davasinin bir numarali sanigi Mehmet Aydin’in, gözaltinda tutuldugu Istanbul Emniyet Müdürlügü’ndeki ifade islemleri tamamlandi. Mali Suçlarla Mücadele Subesinde dün aksam saat 21:45’te baslayan ifade sürecinde sanik Aydin’a 60 sayfadan olusan soru listesindeki tüm sorularin yöneltildigi ögrenildi. Zaman zaman ara verilen sorgu süreci 25 saati asti.

Saniga, firari olarak arandigi sirada yurt disinda kimlerle temas kurdugu ve beraberinde getirdigi belgeler basta olmak üzere sorusturmanin kilit isimlerinden kirmizi bültenle aranan agabeyi Fatih Aydin’la ilgili de sorular yöneltildi.
Kaynak: İHA