TAGEM'in Kurulusunun 30. Yili Etkinlikleri Kapsaminda Erzurum'da 'Tarla Günü' Düzenlendi

Vali Okay Memis: 'Verimli dana yetistiren bir köylü benim gözümde bir sanatçi'.

TAGEM'in Kurulusunun 30. Yili Etkinlikleri Kapsaminda Erzurum'da 'Tarla Günü' Düzenlendi
Tarimsal Arastirmalar ve Politikalar Genel Müdürlügünün (TAGEM) kurulusunun 30. yili kutlamalari kapsaminda Erzurum'da "Tarla Günü" etkinligi gerçeklestirildi.

"Erzurum Sartlarinda Kislik Yem Bezelyesi ve Tritikale Karisiminin Ekimi ve Yayginlastirilmasi Egitimi Projesi" kapsaminda düzenlenen etkinlikte, ürünlerin hasadi yapildi.

Vali Okay Memis, Pasinler-Erzurum kara yolundaki tarim arazilerinde yapilan etkinlikte, DAP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanliginca desteklenen 300 bin lira maliyetli projenin 3 ilçede 30 dekarda uygulandigini söyledi.

Memis, kuraklik ve su sorunu olmasina ragmen tüm ilçelerdeki çiftçilere destek sagladiklarini ifade etti.

Erzurum'un büyükbas hayvan varliginda 150 bin civarina yaklasildigini belirten Memis, söyle konustu:

"Bu proje kapsaminda ve diger çalismalarimizda ektiklerimizin bazilari senelik degil. 3 yil üst üste veren ürünler de var. Hayvan irkini iyilestirerek, hayvani dogru ve kaliteli yemle besleyerek kazanci artiracagiz. Tabii bir büyükbasa 40 kilo yem veriyorsun, sana verdigi sütün, etin karsiligi olarak yedigi yemin parasini vermiyor. Ayni kiloyla 2 kati verim aliyorsun. Hayvan irkiyla da bu orantili. Verimli dana yetistiren bir köylü benim gözümde bir sanatçi. Televizyonda gördügümüz sanatçilar kadar, ressam kadar, sarkici türkücü kadar, magazin sayfalarinda gördügümüz sanatçilar kadar degerli."

Dogu Anadolu Tarimsal Arastirma Enstitüsü Müdürü Serafettin Çakal ise hayvancilik sektörünün en önemli girdisi kaliteli kaba yem temini ihtiyacinin proje sayesinde düstügünü dile getirdi.

Daha sonra, projeye katilan çiftçilere sertifikalari verildi ve tarlalarda traktörlerle hasat yapildi.
Kaynak: AA