Marble 2021'E Katilmayan Firmalarin 2022 Yili Yer Haklari Korunacak

Marble Izmir-Uluslararasi Dogaltas ve Teknolojileri Fuari, 25-28 Agustos 2021 tarihleri arasinda ülkemiz ve dünya dogaltas sektöründen birçok firma ve profesyoneli bulusturacak. Marble 2021’e katilmak istemeyen firmalarin, 2022 yilinda mevcut yerlerinin korunacagi yönünde ise karar alindi.

Marble 2021'E Katilmayan Firmalarin 2022 Yili Yer Haklari Korunacak
Ege Maden Ihracatçilari Birligi Baskani Mevlüt Kaya, 87 kisinin katildigi fuar danisma kurulunda alinan kararlara uygun olarak fuarin açilacagini söyledi.

Kaya, "Danisma kurulu toplantisi sonrasinda sektörümüzden gelen talepler dogrultusunda yaklasik 2 aydan bu yana çalismalarimiz devam ediyor. 30 Haziran’da sektörü temsilen TÜMMER, TMD, EIB, IMIB Baskanlari; IZFAS Genel Müdürü Canan Karaosmanoglu Alici ve ekibi bir toplanti gerçeklestirdi ve sektörün Marble 2021 ile ilgili görüslerini, taleplerini iletti. Izmir Büyüksehir Belediye Baskanimiz Tunç Soyer’in de destek vermesiyle Marble 2021’e katilmak istemeyen firmalarimizin, 2022 yilinda mevcut yerlerinin korunacagi yönünde karar alindi" dedi.



Alim heyetleri için çalismalar yogun bir sekilde sürüyor

Mevlüt Kaya, alinan kararlarin 2 Temmuz’da basina açik yapilan çevrim içi toplantida açiklandigini söyledi.

Kaya, "Ulusal ve uluslararasi ziyaretçi sayisiyla dünyanin ilk üç dogaltas ve teknolojileri fuari arasinda yer alan ve 25-28 Agustos’ta kapilarini 26’inci kez açacak olan marble her yönü ile hazir. Katilimci ve ziyaretçiler için salgin önlemleri alindi. Alim heyetleri için IZFAS ile birlikte ihracatçi birliklerimiz yogun bir sekilde çalismalarini sürdürüyor. Tüm bu kosullara ragmen Marble 2021’e katilmayi tercih etmeyen firmalarin 2022 yili yer haklari korunacak" seklinde konustu.



Marble 2021’e katilim beklenilenden çok daha verimli geçecek

Kaya, söyle devam etti:

"Son dönemlerde özellikle gelismis ülkelerden, islenmis dogal taslarimiza olan talebin artmasi, asilama sürecinin bu ülkelerde ve ülkemizde hiz kazanmasi Marble 2021 katilimi için bizleri umutlandiriyor. Çin, ABD ve Italya’da bu yil içerisinde gerçeklesen, gerçeklesecek olan dogal tas fuarlari da göz önüne alindiginda dogal tasin ana vatani olan Türkiye’de düzenlenecek olan Marble 2021 fuarinin sektörümüze dinamizm katacagina, sektörümüz ve ülkemiz prestiji olan Marble 2021’e katilimin beklenilenden çok daha verimli geçecegine olan inancimiz tam."
Kaynak: İHA