Istanbul Merkezli 9 Ilde FETÖ'Nün Avukat Yapilanmasina Operasyon Açiklamasi 15 Gözalti Karari

Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ/PDY) avukat yapilanmasina yönelik Istanbul merkezli 9 ilde 15 süpheli hakkinda gözalti karari verildi. Söz konusu örgütün avukat yapilanmasina yönelik yürütülen 2. dalga operasyonu Istanbul Organize suçlarla Mücadele ekipleri gerçeklestiriyor.

Istanbul Merkezli 9 Ilde FETÖ'Nün Avukat Yapilanmasina Operasyon Açiklamasi 15 Gözalti Karari
Alinan bilgiye göre, Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi Terör ve Örgütlü Suçlar Sorusturma Bürosu tarafindan yürütülen sorusturma kapsaminda harekete geçen Istanbul Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, FETÖ/PDY Silahli Terör Örgütü’nün hukuk yapilanmasinin desifre edilmesine yönelik yeni bir çalisma gerçeklestirdi.

Daha önce Istanbul Arnavutköy ve Ümraniye ilçelerinde bulunan FETÖ/PDY’ye ait ‘Hakim-Savcilik sinavi‘ çalisma evlerinde 2013-2014 adli yargi sinavina hazirlanan aktif avukatlara yönelik 18 Mart’ta dalga operasyonu gerçeklestirilmisti. O tarihte düzenlenen operasyonda gözaltina alinan ve etkin pismanlik hükümlerinden yararlanarak itirafçi olan 11 örgüt avukatinin ifadeleri dogrultusunda yeni deliller ve süpheliler tespit edildi.

Yürütülen sorusturma kapsaminda itirafçi olan avukatlarin ifadeleri dogrultusunda 2013 ve 2014 yillarinda yapilan adli-idari yargi sinavinda gözaltina alinan sahislarla birlikte ayni çalisma evlerinde kalarak, örgüt talimatlari dogrultusunda sinava hazirlanan halihazirda desifre olmamis aktif avukatlik yapan 15 yeni süphelinin daha FETÖ/PDY’ye irtibati tespit edildi.

Yeni belirlenen 15 FETÖ/PDY üyesi avukatin, örgütün mahrem yapilanmasinca kullanilan gizli iletisim modeli olan, mahrem imamlarca kullanildigi tespit edilen operasyonel hatlar üzerinden iletisim kaydi ortaya çikti. Zanlilarin ayni zamanda her süpheli sahis için etkin pismanlik hükümleri kapsaminda hakim savci çalisma evlerinde adli-idari yargi sinavina hazirlandigina yönelik verilen itirafçi beyanlarinin oldugu anlasildi.

FETÖ/PDY’nin hukuk yapilanmasinda sorumlu düzeyde faaliyet yürüten süphelilerin, örgütün sözde mahrem imamlar ile yogun sekilde irtibat kurduklari ve ayni zamanda mahrem imamlar ile örgütsel toplantilara katildiklari ögrenildi.

Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafindan bu sabah Istanbul merkezli 9 ilde es zamanli operasyon baslatildi. Örgütün avukat yapilanmasina yönelik ikinci dalga operasyonunda çok sayida süphelinin yakalandigi bildirildi.

Baskin yapilan adreslerdeki aramalarda çok sayida örgütsel doküman ve dijital materyale el konuldugu kaydedildi.

Zanlilarin Istanbul Emniyet Müdürlügü’ne götürüldügü ve ifade islemlerinin basladigi aktarildi.
Kaynak: İHA