IDDEF, Kurban Bayrami'nda 3,5 Milyon Ihtiyaç Sahibine Ulasmayi Hedefliyor

Insana Deger Veren Dernekler Federasyonu (IDDEF), Kurban Bayrami'nda Afrika, Asya, Ortadogu ve Balkanlar'daki 3,5 milyon ihtiyaç sahibine ulasmayi hedefliyor.

IDDEF'ten yapilan açiklamaya göre, Kurban Bayrami'na sayili günler kala Türkiye'deki insani yardim kuruluslari kurban organizasyonlariyla dünyanin dört bir yanina ulasma hazirliklarini tamamlarken, Türkiye'den dünyaya uzanacak kardeslik eli sofralarda mutluluk olacak.

40 ülke 264 bölgede kurban kesim ve dagitim çalismalari yapacak olan IDDEF de Afrika, Asya, Ortadogu ve Balkanlar'daki 3,5 milyon gerçek ihtiyaç sahibine ulasmayi hedefliyor. Bu vesileyle kardesligin pekismesini amaçlayan IDDEF'in Afrika ülkelerindeki ekipleri Kurban Bayrami'yla ilgili mesajlar verdi.

IDDEF Etiyopya Temsilcisi Muhammed Abdüsselam, Kurban Bayrami'nin paylasma ve ikram etme günleri oldugunu, faziletli ve mübarek günlere dogru yaklasildigini belirtti.

Bu günlerde, ihtiyaç sahiplerinin hatirlanmasi gerektigine isaret eden Abdüsselam, "IDDEF olarak, hayirseverlerin emanet ettigi 700 büyükbas ve 1000 küçükbas hayvanin, Etiyopya'da kesilmesi için hazirliklar tamamlandi. Kurban programini en güzel sekilde yerine getirebilmek adina saha ekibi olarak çalismalarimiza basladik. Etiyopya'da baskent Addis Ababa, Tora, Bohditi ve Elkeso sehirlerinde kurban kesimi ve dagitimi yapilacak. Bu sehirlerde Allah'in izniyle 8 binin üzerinde aile kurban organizasyonundan istifade edecek." ifadelerini kullandi.

IDDEF Somali Temsilcisi Mahmud Seyh Ömer ise kurban dagitimi için en ihtiyaçli bölgelerin seçildigini belirterek, bagisçi ile ihtiyaç sahibi arasinda gönül köprüleri kurulacagini kaydetti.

Kurban seçim ve kesimlerinin Islami usul ve kaidelere göre gerçeklestigini ifade eden Seyh Ömer, sunlari kaydetti:

“Kurban Bayrami'nda kesmek üzere kurbanlik hayvan alimini tamamladik. Islami usullere uygun sekilde, yasi tam olan ve noksanligi bulunmayan en iyi hayvani bulmak için çalistik. Veteriner hekim tavsiyelerine de dikkat ederek hayvanlarin hasta olmamasina önem gösteriyoruz. Insallah 2021 kurban organizasyonu kapsaminda Somali'de Isa, Tevfik, Darusselam, Birdal, Unuk ve Unay bölgelerinde kesim yapacagiz. Bu bölgeleri seçmemizdeki en büyük etken ise buralarda ihtiyacin daha fazla olmasidir. Kesimden sonra kurban paylarini gerçek ihtiyaç sahibi ailelere ulastirarak gönülden gönüle dua köprüleri kuracagiz."

Kaynak: AA