GÜNCELLEME - Ordu'da Bir Mahalle Kovid-19 Nedeniyle Karantinaya Alindi

Mahallede 21 vaka tespit edildiSAGLIK MÜDÜRLÜGÜ AÇIKLAMASI EKLENDI.

Ordu'nun Akkus ilçesinde bir mahallede, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda karantina baslatildi.

Valilikten yapilan yazili açiklamada, Vali Tuncay Sonel baskanliginda toplanan Il Hifzissihha Meclisince yeni karar alindigi belirtildi.

Akkus ilçesi Damyeri Mahallesi'nde vakalar ve temaslilarinin tespit edildigi aktarilan açiklamada, bu kapsamda salgininin kontrol altina alinmasi amaciyla mahallede karantina uygulamasi baslatildigi kaydedildi.

Açiklamada, kararlara uymayanlar hakkinda idari ve adli islem baslatilacagi ifade edildi.

- "Kesin vaka sayisini tespit etmek için filyasyon ekiplerimiz saha çalismalarina devam ediyor"

Konuya iliskin Il Saglik Müdürlügünden yapilan yazili açiklamada ise Istanbul'dan Ordu'nun Akkus ilçesine ziyaret için geldikleri tespit edilen 2 vatandasin, semptom göstermedikleri halde Kovid-19 tasiyicisi çiktigi belirtildi.

Temas ettikleri kisilerde görülen semptomlar nedeniyle yürütülen filyasyon çalismalari sonucunda, Damyeri Mahallesi'nde toplam 21 vaka tespit edildigi ve mahallenin karantinaya alindigina isaret edilen açiklamada, kesin vaka sayisini tespit etmek için filyasyon ekiplerinin saha çalismalarina devam ettigi kaydedildi.

Açiklamada, normallesme sürecini sürdürülebilir hale getirmek için kisisel önlemleri alarak, rehavete kapilmamak gerektigi vurgulanarak, koronavirüs vakalarinin asilama çalismalari neticesinde azaldigi ama salginin henüz bitmedigi ifade edildi.

Yaklasan Kurban Bayrami, içinde bulunulan findik ve yayla sezonu, dügünlerin yapilmaya baslandigi bugünlerde, il disindan gelmis ve gelecek olan vatandaslarin olasi bir virüs tasiyicisi olmasi durumunda birçok kisiyi riske atabilecegine dikkat çekilen açiklamada, toplumsal bagisikliga katkida bulunmak için herkesin en yakin saglik kurulusuna basvurarak asi olmasi istendi.

      Kaynak: AA