Firat Kalkani Harekati Bölgesindeki Bab'da Egitim Seferberligi Baslatildi

Suriye'de Firat Kalkani Harekati bölgesindeki Bab ilçesinde, yetiskinler için okuma yazma seferberligi baslatildi.

Firat Kalkani Harekati Bölgesindeki Bab'da Egitim Seferberligi Baslatildi
Bölgede yasayan 8 bin 370'i kadin 10 bin 44 kisi kurslara kayit yaptirdi.

2 ay sürecek hizlandirilmis egitimin sonunda katilimcilara sertifika verilecek.

Projenin açilisi için Bab ilçe merkezindeki Tarik Bin Ziyad Ilkokulu'nda tören düzenlendi. Törene, Gaziantep Vali Yardimcisi Anil Alkal, Yerel Meclis baskanlari ve bölgenin ileri gelenleri katildi.

- "Suriye'nin gelecegini insa edecek nesli, hanim kardeslerimiz yetistirecek"

Alkal, burada yaptigi konusmada, Firat Kalkani Harekati bölgesinde yaptiklari arastirmalarda halkin egitimden uzak kaldigini gördükleri için böyle bir proje baslattiklarini söyledi.

Bölgedeki okullarda 68 bin ögrencinin egitim gördügünü belirten Alkal, son 10 senesini çatismalarla, anlasmazliklarla, savaslarla geçiren, dolayisiyla egitimden uzak kalmis insanlarin sayisinin giderek arttigini dile getirdi.

???????Alkal, yapilan arastirmalarda, halkin okuma yazma kabiliyetinden dahi uzak kaldigini tespit ettiklerine dikkati çekerek, "(Yerel) Meclis baskanlarimiz ve egitimden sorumlu danismanlarimiz sag olsunlar gayret göstererek, bu projeye katilimin artmasi konusunda büyük çaba sarf etti." dedi.

Kursiyerlerin çogunlugunu kadinlarin olusturduguna isaret eden Alkal, "Hanim kursiyerlerimiz, okullarimizda egitim görerek okuma yazma egitimlerini yaz sonuna kadar tamamlayip, evlerinde çocuklarina daha iyi bir egitim verme imkani bulacak." diye konustu.

Çocuklarin ilk egitimi annelerinden aldigini belirten Alkal, sunlari kaydetti:

"Burada egitim alan çocuklar, gelecege daha güvenli ilerleyecek, daha saglam yere basacaktir. Suriye'nin gelecegini insa edecek nesli, buradaki hanim kardeslerimiz yetistirecek. Son yillarda belki de dünyada terör nedeniyle çok aci yasayan millet, Suriye halki oldu. Terörün zemin olusturdugu en uygun yer, bilgisizlik ve cehalet. Bu anlamda okuma yazma kursunun bu mücadelede atilan büyük bir adim oldugunu düsünüyoruz."

Kursiyerlerden Esma Ibrahim de "Buraya ögrenmeye geldik. Kur'an-i Kerim'i okumasini ögrenerek ezberlemeyi temenni ediyoruz. Okumak için çok istekliyiz." dedi.

Kaynak: AA