Denizli Salgina Ragmen Üst Üste 13 Ay Ihracatini Artirdi

Haziran ayinda Türkiye'nin en çok ihracat yapan 8. sehri olan Denizli'nin bu yilin ilk 6 ayindaki ihracati yüzde 62,2'lik artisla 2 milyar 139 milyon dolara ulasti Denizli Ihracatçilar Birligi Yönetim Kurulu Baskani Hüseyin Memisoglu: 'Son 12 aylik ihracatta yaklasik 4 milyar dolara ulastik'

SEBAHATDIN ZEYREK - Ev tekstili sektöründe dünyanin önde gelen kapasitelerinden birine sahip Denizli, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginina ragmen geçen yil haziran ayinin basinda bu yana ihracatini kesintisiz artirdi.

Tekstil sehri Denizli'den yilin ilk 6 ayinda en önemli ihracat kalemleri havlu, nevresim ve bornoz oldu.

Havlu ihracati bu dönemde yüzde 50 artarak 222 milyon dolara ulasti. Nevresim ihracati yüzde 43'lük yükselisle 164 milyon dolar, bornoz ihracati ise yüzde 75'lik artisla 69 milyon dolar olarak gerçeklesti.

Kentin ev tekstili ürünleri en fazla ABD, Almanya Italya, Fransa ve Hollanda'dan ilgi gördü.

Denizli Ihracatçilar Birligi (DENIB) Yönetim Kurulu Baskani Hüseyin Memisoglu, AA muhabirine, kentteki firmalarin gelen siparisleri yetistirmek için gece gündüz ter döktügünü söyledi.

Fabrikalarda havlu, bornoz ve ev tekstili üreten firmalarin salgina ragmen tam kapasite çalisarak ürünleri tamamlayama gayret gösterdigini anlatan Memisoglu, salginin ilk döneminde zorlanan ihracatçinin zorluklarin üstesinden geldigini kaydetti.

Memisoglu, ihracatini üst üste 13 aydir yükselten kentin geçen ay 461 milyon dolarlik ihracat getirisi elde ettigini belirterek, böylece geçen yilin ayni ayina kiyasla ihracatta yüzde 87'lik artis saglandigini ifade etti.

Haziran ayinda Denizli'nin en çok ihracat yapan 8. sehir oldugunu aktaran Memisoglu, söyle devam etti:

"Geçen yilin haziran ayindan beri devam eden ihracat artisimizi 13 aydir sürdürüyoruz. Yilin ilk 6 aylik döneminde ilimiz ihracati yüzde 62,2 oraninda artarak 2 milyar 139 milyon dolar olarak kaydedildi. Son 12 aylik ihracatta yaklasik 4 milyar dolara ulastik. Bugüne kadar, ihracatimizdaki en yüksek 12 aylik degerimiz 2018 yilindaki 3,4 milyar dolardi. Bu senenin basinda, Denizli ihracati için kendimize 4 milyar dolar hedef belirlemistik. Ihracat hedeflerimize emin adimlarla yürürken mevcut ihracat performansimizi sürdürdügümüz takdirde yillik 4 milyar dolar hedefimizi yeniden revize edebiliriz."

Memisoglu, ihracattaki sektörel çesitlilige güvendiklerini dile getirerek, ihracatçilarin dinamik yapisi ve ihracat deneyiminin saglikli bir ihracat yapisini beraberinde getirdigini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA