Çankiri Valisi Ayaz, Kovid-19 Asisi Konusunda Tereddüt Edilmemesini Istedi Açiklamasi

'Bu kadar bilim insaninin çok uzun süredir ugras verdigi, milyarlarca insana uygulanmis, ülkemizde de milyonlarca vatandasa uyguladigimiz asilari ilimizde de uyguluyoruz. Vaziyet buyken hala bununla ilgili tereddüt gösterilmesini çok anlamiyoruz'

Çankiri Valisi Abdullah Ayaz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisiyla ilgili, "Bu kadar bilim insaninin çok uzun süredir ugras verdigi, milyarlarca insana uygulanmis, ülkemizde de milyonlarca vatandasa uyguladigimiz asilari ilimizde de uyguluyoruz. Vaziyet buyken hala bununla ilgili tereddüt gösterilmesini çok anlamiyoruz." dedi.

Vali Ayaz, kentteki bir alisveris merkezinde bulunan asi randevu standini ziyaret ederek, asilamayla ilgili bilgi aldi.

Ayaz, burada gazetecilere yaptigi açiklamada, 18 yas üstü tüm vatandaslarin asi olmasini istediklerini söyledi.

Hastaligin hala devam ettigini, bundan kurtulusun en önemli silahinin asi oldugunu vurgulayan Ayaz, "Arkadaslarimiz sahada, fabrikalarda, alisveris merkezlerinde, saglik ocaklarimizda, aile hekimliklerimizde, hastanemizde, ilçelerimizde, il merkezimizde her yerde büyük seferberlik yürütüyor. Lütfen vatandaslarimiz da asi olarak bu ugrasa destek versinler." diye konustu.

Bilimsel temeli olmayan, sosyal medya platformunda paylasilan söylentilere kulak asilmamasi gerektigine dikkati çeken Ayaz, söyle devam etti:

"Bu kadar bilim insaninin çok uzun süredir ugras verdigi, milyarlarca insana uygulanmis, ülkemizde de milyonlarca vatandasa uyguladigimiz asilari ilimizde de uyguluyoruz. Vaziyet buyken hala bununla ilgili tereddüt gösterilmesini çok anlamiyoruz. Hastalik devam ediyor. Eger asilamada istedigimiz seviyeye ulasamazsak devam edecek ve Allah muhafaza, belki varyantlarin etkisiyle yeni yükselmelere hep beraber sahitlik edecegiz. Lütfen tüm vatandaslarimiz asilarini olsun."

Çankiri'da asilama oraninin giderek düstügünü aktaran Ayaz, "Özellikle gençlerimize seslenmek istiyorum; lütfen asilarini olsunlar. Virüsün gidecek yeri oldugu sürece bu hastalik yayilmaya devam edecek. Vatandasimiz genel manada hastaligin bittigini düsünüyor. Su anda elimizdeki en büyük silah asi. Eger bu olmazsa önümüzdeki günlerde daha fazla vaka, daha fazla hasta, daha fazla ölüm Allah muhafaza görürüz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA