1. Kayapinar Film Günleri Gala Gecesi Ile Start Aldi

Diyarbakir merkez Kayapinar Ilçe Belediyesi tarafindan ‘Diyarbakir Temmuz’da bir Baska Güzel’ slogani ile “1. Kayapinar Film Günleri” basladi.

1. Kayapinar Film Günleri Gala Gecesi Ile Start Aldi
Karavil Grup ve Ceylan Grup ortakliginda hayata geçen, kiralama ve yönetimi ENS Danismanlik tarafindan yapilan bölgenin bulusma noktasi haline gelerek ve her yil milyonlarca ziyaretçiyi memnuniyetle agirlayan Ceylan Karavil Park AVM’nin sponsorlugunda, Kayapinar Ilçe Belediyesi tarafindan yapilan ve 5-11 Temmuz tarihleri arasinda düzenlenecek olan ’1. Kayapinar Film Günleri’ dün aksam Park 75’te yapilan Gala Gecesi ile birlikte start verildi.

Gala Gecesine, AK Parti Diyarbakir Milletvekili Ebubekir Bal, Diyarbakir eski Milletvekili Galip Ensarioglu, Baglar Ilçe Belediye Baskani Hüseyin Beyoglu, Vali Yardimcisi Ahmet Yildiz, Kayapinar Kaymakami ve Belediye Baskan vekili Ünal Koç, kamu kurum ve kurulus müdürleri ve çok sayida vatandas katildi.

Film Günlerine davet edilen ünlü oyuncu, yönetmen ve senaristlerin alana girmesinin ardindan baslayan Gala Gecesinde, Kayapinar Belediyesi Korosu tarafindan Kürtçe ve Türkçe eserler seslendirdi.

“Her zaman bilimin ve sanatin yaninda olacagiz”

Gecenin açilis konusmasini yapan Kayapinar Ilçe Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ünal Koç, 10 bin yillik geçmise 33 medeniyete ev sahipligi yapan kadim kent Diyarbakir’in büyük bir kültürel zenginlige sahip olarak tarihin her döneminde birçok önemli sahsiyet yetistirmis önemli bir kültür ve sanat merkezi oldugunu ifade ederek, “Kayapinar Film Günleri kapsaminda 5-11 Temmuz tarihleri arasinda 10 filmi birlikte izleyip çok kiymetli yönetmenler ve oyuncularla bir araya gelme sansina sahip olacagiz. Ibni Sina derki, bilim ve sanat taktir edilmedigi yerden göç eder; bu topraklarda bilim ve sanat hep olsun diye Kayapinar Belediyesi olarak her zaman bilimin ve sanatin yaninda olacagiz. Covid-19 salgini nedeniyle hayati eksik yasadigimiz bir dönemden sonra ara verdigimiz kültür ve sanat etkinliklerimize sizlerle birlikte böylesi güzel bir programla baslamanin mutlulugunu yasiyoruz. Belki bu kadim sehre bir film gelir gülümseriz diye Kayapinar film günlerini düzenledik. Bu güzel Temmuz gecesinde bizlerle birlikte olan, gecemizi onurlandiran kiymetli misafirlerimiz basta olmak üzere; kültür ve sanat dostu Aziz Diyarbakirli hemserilerimize, kadim kentimiz Diyarbakir’imiza tesrif eden çok kiymetli sanatçilarimiza, Kayapinar film günlerinde emegi geçen çalisma arkadaslarima ve sponsorlarimiza tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kayapinar Kaymakami ve Belediye Baskani Ünal Koç’un açilis konusmasinin ardindan 1. Kayapinar Film Günleri Gala Gecesinde, bir genç sinemaci, 3 sinema emek, 2 yasam boyu onur ödülü dagitildi.

Gala Gecesinde, Diyarbakirli oyuncu Erkan Petekkaya’nin yani sira ünlü oyuncular Asli Altaylar, Gülsen Tuncer, Nail Kirmizigül, Mehmet Esen ve Nurhak Mine Söz genç sinemaci, sinema emek ve yasam boyu onur ödülü verildi.

Ödül dagitiminin ardindan 2017 yilinda En Iyi Yabanci film kategorisinde Türkiye Oscar adayi olarak gösterilen Ayla filminin gösterimi yapildi. Gala gecesi toplu fotograf çekimiyle birlikte sona erdi.
Kaynak: İHA